[QUOTE=yasarcanu;851519]Arkadaslar ben tavugumun altına 9 tane yumurta koymustum. 1 tanesi yok oldu. Yani yok olmak derken baktıgımda 8 tane yumurta vardı bisey yemis sanırım.
Sonra... 20 gün oldu ve 2 tane yumurta çatladı ve sabah kalkıp baktıgımda ölmüslerdi tavugumun altına pamuk koydum saman burda bulunmuyor sehirde yasıyorum
Sonra... 21. gün oldu ve çatlak yumurta kabugu vardı tavuk yerinden kalkınca gordum ama civciv yoktu

bu sabah tekrar civciv cıktı annesinin altından aldım kutuya koydum ve sıcaktan cok bitlenmiş. diğer yumurtaların çatlamasını bekliyorum.
Önemli: ben 3 tane kuluçka yeri var gurk tavuk yumurtladıgı yere yatmıstı orda cıktı civcivler ve butun tavuklarım gurk tavugun yanına yatıyor baska kuluçka yerine yatmıyolar.
Ya sanırım onları fare alıyor sehirde yasıyorsan büyük fareler olur sehirlerde kenemi diyorlar nedir ondan o bu işi iyi yapar alır götürür yer.Ayrıca pamuk olurmu hıc yumurtaların sıcaklıgını ayarlayamaz tavuk pamukla cılk olur coğu.Yaz zamanı bir cayırlık alan mutlaka vardır oralarda sararmıs otları ordan toplayıp getirsen gene olur.Tavuk bir iki gün sonra baska cıkarmamıs olursa civcivi annesi ile birlikte korunaklı bır yere al.Ama cıvcıvle annenın bırlesmesını önce kuluckaya yattıgı yerde yap caktırmadan altına sok 5-10 dakka sonra o benımser yavruyu tekrar sonra kotunaklı yere alırsın baska cıkmamıssa cıkmıssa hepsının cıkmasını bekle cıkanlarıda hemen al kutuya enson artık baska cıkmıcanı anladıgında caktırmadan yavruları kaynak yap tavugun altına.Benım gıbı yapma ben cunkı 3 cıvcıv cıkardı yaklasık 2 hafta önce tavuk bende altından aldım sonra baska cıkmıcanı anladıgımda geri koymaya calıstım altına tavugun ama malsesef gördu koyarken kabullenmedın.İki haftadır ben bakıyorum annelerı sanıyorlar benı aksamları benımle beraber bir turluyorlar dısarda sonra ıcerı cok güzel serpildiler gelistiler ama daha kendılerını kendilerden korıcak büyüklüğe erismediler onun ıcın bensız asla cıkarmıyorum dısarı.Sanırım ücüde denizli cinsi biri diyerlerınden cok iri farklı hafif sımdıden ibiklerı cıktı onun ya horoz **** gerze tavugu denen büyük ırkatan.Onun dısında masallah üc tavugum var ücüde hergün yumurtluyorlar Allah nazardan saklasın.Yanlız birinin kafasının boynunun yan taraflarındakı tüylerde dökülme oldu nedenını bır türlü anlayamadım hastalık desem deyil gayet cin gibi.Birde arkadaslar cıvcıvlerınızın arka tarafında dıskı bırıkmesı oldugunda mutlaka elınize bısey takıp poset gıbı bısey onu temızleyın cözüm olucaktır gene olursa gene temızleyın emın olun kurtulucaktır.Birde yattıkları yere 3-4 santım yükseklıte bır tahta uzun 3-4 santım genıslıkte bır tahta koyun bunun cok faydasını görüceksınız tünemeyı erken kesfedıceklerdır buda onların o arka kısmında dıskı bırıkmesının önüne gecıcek en büyük caredir.Ve tünemeyi öğrenmelerı yasama tutunmalarında en önemlı faktör deneyın görüceksınız.Birde verdıgınız yemi ıslatıp verırsenız hazmı kolay olur cabuk gelısırler.Hoscakalın...