Konu: Plumeria
View Single Post
Eski 23-08-2011, 21:56   #1576
SEHA
Ağaçsever

SEHA's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozo.0606 Mesajı Göster
25 derecede çıkış yüzdesi %76. çok iyi bence. bende tohum almayı düşünüyorum ama ankara şartları da belli , yakında soğuklarımız başlar. bunun için sormak istedim.
tohumları ekmeden işleme tabii tuttunuz mu?
sayın seha teşekkür ederim cevabınız için..
Bence siz tohum ekim işini seneye 15 mayıs gibi bir tarihe bırakın.Çünkü ankaranın hava şartları şu an için iyi olabilir, fakat önümüzde kış....Çünkü plumeria tohumlarının çimlenmesi için en az hava sıcaklığının 18 derece olması gerekiyor..Şimdi ekim işini yaparsanız plumeria tohumları ancak 2 ila 3 ay sonra kendini gösterir.Fakat 3 ay sonra plumeria bitkileri bebek denecek kadar narin olurlar ve sogukta donarak ölürler.Zaten plumeriaların diğer bir özelliği de ekim-kasım aylarından sonra kışın, dinlenme dönemine geçerler ve hiç bir şekilde büyüme belirtisi vermezler,yaprakları kurur ve dökülür sadece gövdeleri sağlıklı kalır.

Ben tohumları toprağa ekmeden önce 1 hafta süreyle nemli bir ıslak havlunun içine yerleştirdim ve plastik şeffaf bir kabın içine yerleştirerek kapağını kapattım hergün havlunun nemini kontrol ettim, nem eksikse havluyu nemlendirdim. Kabın kapağını öğlen sonu açıp, akşam olduğunda kapattım ve iyi derecede güneş alan pencere önüne kabı yerleştirdim....

SEHA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön