Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45
Sayın öğretmenim, Orhan kardeş,
Bahçeni bugün tekrar gezdim. Gerçi hemen hemen her siteye girdiğimde sizinki gibi güzel bahçeleri gezip yeni şeyler öğreniyorum. Bu defa sorularım olacak.
Bahçeni çok gezdiğim halde sulama sistemini(en azından bu günkü önden ve sondan 15-16 sayfada) göremedim. Mutlaka bir sulama sistemi vardır. Yoksa siz sabahları çıkıp hortumla mı suluyorsunuz? Çalışkanlığınız ve sağlıklı durumunuz buna müsait. Yoksa sulama ihtiyacı az olan bir arazi mi sizinki? Bu durumda yağmur suyu depolama ihtiyacınız da olmaz.
Ayrıca sayın Sabah ın çok yerinde önerisi ile ilk sayfanıza soruların cevaplarını yazmayı düşündünüz mü?
Herşey gönlünüzce olsun.
|
Canım kardeşim;
Sondan başlayayım. Sayın Sabah' ın önerisi doğrultusunda formu kabataslak hazırladım. Ama elimdeki kağıdı kaybettim. Bulamadım. Ama bayram sonrasına kalır mı bilmem, en yakın zamanda ayrıntılı bir tanıtım metni hazırlayacağım.
Bahçemde sulama sistemi yok! Evet gerçektende hortumla suluyorum. Ancak bu sezon, şimdiye kadar sadece 5-6 kez suladım derseniz inanın. O da sadece bitkilerin diplerine... Çim ( Doğal çayır! ) burada su istemez.Yılın neredeyse 350 günü düşen çiğ (Çise) ve ortalama en çok 15 günde bir düşen yağış, ona yetiyor. O nedenle fazla bir yorgunluğum olmuyor. Sebzelerim dahil, tüm bitkilerimi sabahtan ikindiye kadar, dinlene dinlene sulayabiliyorum. Kullandığım su, 8.5 metre derinliğe çakılmış bir boru ve onun ucunda bir yarım beygirlik elektropomp. O kadar.
Osman Bey' ciğim. Ben sizin bahçenize uğramayı düşünürken, bu ziyaretinizle beni mutlu ettiniz. Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.
Yani, sizinde belirttiğniz gibi sulama ihtiyacı minimum olan bir iklimimiz var.