Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun
Sevgili SEHA tohumları diatomit ve toprak karışımına yerleştirirken fıs fısla nemlendirdim, sera uyguladım demişsiniz, arada fıs fısa devam ettiniz mi? Tohumlar kuyruklarından kurtulduktan sonra, diatomit yoğunluklu torfta nasıl bir sulama uyguladınız? Sizi sorularımla çok meşgul ettim, teşekkürler, sevgiler 
|
sevgili acemifüsun... tabi sera uygulaması yaptıktan sonra hergün sabahtan akşama kadar üstlerini havalansınlar diye açtım ve fıfsfısla suladım. eğer açılmasalardı tam güneş gördükleri için tohumlar çürürdü.Tohumları kuyrukları havada kalacak şekilde toğrağa ektim. yoğunluk olarak diatomit fazlaydı, torf çok azdı, sulamaya gelince bardağın nemini kontrol ederek ya fısfısla ya da şişeyle bardakların içine döktüm...eğer bardaklar vıcık vıcık su ile duruyorlarsa sulamadım, çünkü çok sulamak da tohumları çürütüyor.Parmağınızı bardağın içindeki toprağa bastırdığınızda barmağınıza yoğun derecede su geliyorsa sulama yapmayın yani...
Çünkü yaz sıcaklarında güneşden dolayı su ısınır ve tokumlar haşlanmış gibi kararma yapar ve o tohumlar çoktan ölmüştür zaten....Ayrıca sorularınızla beni meşgul etmiyorsunuz,bilakis sorularınızı cevaplamak beni mutlu eder. Ona keza benim de bilmediklerim olabilir ben de size sorarım...dimi ama

Söylemeyi unuttum tohumları ekmeden önce toğrağa humik asit (leonardit) karıştırın. Bir bardak pet bardaa çay kaşığının ucuyla çok az yok denecek kadar az. Bu arada humik asit bir organik gübre çeşididir.sevgiler....İyi günler...görüşmek üzere...