Merhaba Sayın M.Türk
Evet bayağı zamandır siteye yeni bişey eklemedim. Açıkçası çok parlak gittiğini söyleyemem. Birkaç badire atlattım geçen sene olduğu gibi. Bir C.tesi akşam eve geldiğimde bütün sistemim canlılığını kaybetmiş herşey boynunu bükmüştü. Sebebi çalışmayan pompa. Kimbilir ne zaman sorun çıkardı. Hemen müdahale edip sabaha kadar sistemi suladım. Sabah tekrar %85 canlandı. Uç ksımları sadecec boynu bükük tü. onlarda ertesi gün toparlandı. Daha sonrasında Kırmızı örümcek vakası tekrar baş gösterdi. Muhtemelen bu örümcekler hep var ve sistemin ilk arızasında ortaya çıkıyorlar. bu sefer çok başında yakaladığım için Nemazel ile ilaçladım. Bir kısım kuruyan ve çok bulaşanı kesip attım. Sistem devam ediyor ama bu sene özellikle salatalar çok kurudu arkadaki yaşlı yapraklar hep kurudu belkide böyle olması gerekiyor bilmiyorum.
salatalardan 6-7 kilo salata yemişimdir. En son 1 hafta önce salatalığı söktüm.
Şimdi domatesler devam ediyor. Domateslerden toplamda 15 kilo kadar yemişizdir. 5-10 kilo daha yiyebileceğimi tahmin ediyorum. Bayram sonrasında belki sistemi sonlandırabilirim. Gidişata bağlı olarak. Bu sene bitki yapraklarında çok kuruma oldu. Belki sulama rejimimden belki havalardan bilmiyom ama bir sıkıntım var açıkçası. Rüzgar kavurmuş ta olabilir yaprakları. Son durum fotograflarını akşama eklerim.
İyi günler.
|