Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun
Sevgili SEHA Plumerialarınızı sağlıkla büyütün, ellerinize sağlık  Tohumları nasıl bir toprakta çimlendirdiniz, bize deneyimlerinizi anlatır mısınız?
|
sevgili acemifüsun;
Teşekkür ederim ben tohumları mart ayında tayland'dan getirttim, tohumlar 100 detti. Tohumlar mart ayında geldiğinde havalar tam olarak buralarda sıcak değildi.Tohumlar geldiğinde paketin içinde ekim talimatı vardı. Sıcaklığın 27-47 derece olması ve en az 8 saat tam güneş alan bir yere yerleştirilmesi gerekiyordu.Ben bebeklerimi kısım kısım ektim.Çünkü yetiştirmek için can atıyordum.İlk olarak 6 tanesini 6 nisanda ektim.Plumeria tohumlarını nemli bir havlu arasında ve şeffaf plastik bir kaba yerleştirerek kağağını kapattım, en az 8 saat güneş alan bir ortama yerleştirdim. tam 1 hafta boyunca bekledim,tabi beklerken de hergün havlunun nemini kontrol ettim, kesinlikle havlu kurumayacak adeta hani dilimizde vardırya "vıcık vıcık" olması gerekiyor.hergün üzerlerine çok az su ekledim.
Küçük pet bardaklara yarıdan fazla diatomitle ve torfla doldurdum, dediğim gibi bardağın yarısından fazlası diatomitle olacak, toprağı bir fısfıs yardımıyla iyice nemlendirdim.tohumların uzun tüylü gibi uzun kuyrukları dışarıda kalacak şekilde bardaklara yerleştirdim, sonra o bardakları eski bir çekmeceye yerşetirdim, sera etkisi yaratsın diye üzerlerine sera naylonu yerleştirdim.Ve on gün sonra dünyaya merhaba dediler. tabi ektiğim 6 tane plumeriadan 5 tanesi hayata merhaba dedi. Diğerlerini de yani 44 tanesini de 2 mayıs da ektim. Yani sizin anlayacağınız ektiğim 50 adet plumeria bebeklerimden sadece 38 tanesi hayatta iyşallah bunlara birşey olmaz.en son 12 temmuzda şu anki saksılarına aldım,sanırım 2 yıl kadar tabi yaşarlarsa bu saksıda büyüyecekler.Daha sonra saksılarını değiştireceğim.
Geriye kalan 50 adette daha daha ekilmeyi bekliyorlar onlarda artık seneye çünkü hepsini birden ekip riske atmak istemedim.Belki hava şartlarından yetişmezler diye....görüşmek üzere sevgiler....Aşağıdaki resimler bebeklerimin ilk zamanları