"Memet arkadaşım, peki siz söyleyin , ne yapsınlar, medeni şekilde direniyorlar."
Bu direnme konusunda açıkçası ben çok ciddi şüphelere sahibim artık. Bir firmanın bir işletmesine karşı direnç, aman ne iyi. Peki defalarca çok önceden işaret ettiğim madende göçük, bu göçük sonucu ortaya çıkan felaket. Siyanür derken köylülerde çıkan arsenik bu konuda direnmeyi unutmuşlar sanırım .Bir tek oda başkanı bu göçükle ilgili tek başına direniyor. Kimse de umursamıyor olan biteni. Ortada zaten bir kirlenme varken bir firmaya takıntılı direniş çok ciddiye alamıyorum ben.
Direnenlerin neye direndiğinden de şüpheliyim. Altın çıkarılmasına mı siyanürle çıkarılmasına mı. Bu maden çevreye zarar verdi de ona mı? Neye direniliyor?
Orman alanları tahrip ediliyor ona mı direniliyor.
Firmaya ne gibi bir ayrıcalık tanınıyor bilmiyorum. Güzel yurdumun bütün iktidarlarının yaptığı mı yapılıyor. İktidarların çıkarına uygun bir kayırma mı yapılıyor. Böyleyse dediğiniz bütün firmalara kaşı çıkılmalı. Ama burada tek firma için direniliyor bana garip gelen tavır budur.
Bakın bri cümleyle bu işlerin çok da cdiddye alınamayacak biçimde, karşı çıkalım da nasıl çıkarsak çıkalım tarzında olduğuna örnek;
"400 bin ton siyanür kullanarak 34 noktada altın arayacak."
Bu düpedüz uydurma bir cümle. Nereden hesap edilmiş 400 bin ton. Maden ararken siyanür kullanıldığı da nereden çıkmış?
Bu konuya bu kadar duyarlı olan biri neden çöken atık havuzu konusunda tek kelam etmemiş?
Basından alıntı, hangi basın bu?
Mayınlı alanlar İsrail'e kiralanacak biçimindeki malum fake sitelerin yayınlarını hatırlatıyor bana.
KAz dağlarının doğal yaşamının tala nedilemsine karşıyız biçiminde olsa karşı çıış destek olacağım diyeyim böyle bir cümleyle başlayınca söylem ben cidid bir söylem olark göremiyorum
|