View Single Post
Eski 15-03-2007, 23:10   #13
bonsaisan
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
bunlar bahçe bonsaiları aslında japonyada bir değişik uygulamada vardır.Bu uygulama ağaçın farklı bir şekilde hızlı geliştirilmesine dayanır.Bu basitce ağaç 1 ila 2yılını saksıda dah sonra saksıdan alınarak gene 1 ila2 yılda toprakda yani bahçede daha sonrada tekrar saksıya alınması yöntemidir.Bu ağaçın daha hızlı bir şekilde yetişmesine sebeb verir.Çünkü ağaç serbest toprakda daha hızlı ve daha gür bir gelişme sağlar.Şİmdi size bir teknik daha 2 gövdeli bir ağaç yapmanın başka bir şekli.

Tek gövdeli bir ağaçımız var.
Bu ağaçı tam ortasında bir kama ile kök kısmına kadar keseriz.Daha sonra kesilen kısmları birbiirndne bir dal parçası ile ayırır.Ve açılan yarayı yaprak döken ağaçlarda macunla ibreli ağaçlarda ise kesilen yerler rafya ile daha doğrusu bitkisel rafya ile sararız ama sıkıça .

ibreli ağaç öz suyunu yani recinesini salgılar ve salgı hava ile temas edince setleşir bir yıl sonra rafya söküldüğünde 2 gövdeli bir ağaçımız olur yanlız bu ileriteknik bir bonsai uygulamasıdır.

Ve tam yetişmeden uygulamak ağaçın ölümüne sebep olur.
BUnun gibi birçok teknik uygulama kendi bilgimde ve teorimde var.Saygılarımla.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön