View Single Post
Eski 20-08-2011, 20:45   #182
soilless
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Merhabalar sevgili fusion1 özlettiniz.
Bu sene domates yetiştirmekten ziyade otomatik bir sistemin negibi bir katkısı olabilir sorusuna cevap aradım. Gördüm ki bitkiye düzenli EC regülasyonu çok farklı netice doğuruyor. Bundan sonra domates ormanı değil, domates ağacı denemeyi hedefliyorum.
Ancak tabiiki söz konusu sadece domates değildir. şimdiye kadar pek özen gösteremediğim diğer parkurada bir sera bekçisi kurup diğer bitkiler içinde farkı görmeye çalışacağız.
Terasımıza kurmuş olduğum sistemde bazı değşiklikler yaparak daha kullamışlı hale getirmek istiyorum. Önümüzdeki sezonun bir mani çıkmaz ise biraz farklı bir sezon olacağını düşünüyorum.
Kudret bey,

Burda bahsettiğiniz domates ağacı yetiştirme düşüncenizi atlamışım. Bu domates ağacı tek gövde üzerinde asma gibi yetiştirilrn mi? Eğer öyleyse çok heyecan verici bir deneyim olur.

Kontrol grubu düşünüyormusunuz?

Yetiştireceğiniz Domatesin cinsi de çok önemli. Bu seneki yeniçeri f1 cinsi domatesleriniz alıştığımız domateslere göre çok çok küçük. Fındıktan hallice iyi gibi. Cins olarak ta çok verimli ve ticari bir çeşit olmadığını sanıyorum.

Bir de Sn Fusion1'in sürekli vurguladığı optimum yetişme ortamında Sera Bekçisini ve domates ağacını deneme fırsatı bulabilseniz keşke. Çok iyi bir kontrol grubu olur.

Sisteme düşündüğünüz ilaveler, Domates Ağacı denemesi seneye çok zevkli, heyecanla takip edilecek bir arge çalışması olacak yani.

Başarılarınız daim olsun.

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön