View Single Post
Eski 19-08-2011, 23:29   #488
zenfree
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
Sevgili zenfree'nin kuşlardan canı yanmış belli.
Benim terasımda sürekli kumru ve güvercin ziyaretçiler var, bir kap buğday ve bir kapta su. Bitişik terasta da sayısız güvercin. Bugüne kadar hiç zarar vermediler pislikleri saymazsak. Sadece boş kapları ters çeviriyorlar.
Vildan Hanım, sizin kuşlar eğitimli demek ki.) Ve çok şekerler.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Benim güvercinler yamyam gibi..

Özellikle sukulentleri fena halde didikliyorlar.. Koparıp oraya buraya atıyorlar.

Köklenmesini beklediğim küçük bitkileri ordan burdan buluyorum.

Saksılardaki bitkilerin üstüne resmen oturuyorlar.Kıyısına tutunup durmak felan yok. Sizinkiler pek kibar Vildan hanım nasıl duruyorlar maşallah Benimkiler o sedumu koparıp atmışlardı çoktan..

Bahçeye su koyuyoruz ama onlar saksıları karışmayı seviyorlar.

Klimanın üzerine yaptıkları yuvanın trafiğinden kurtulmak için o kısmı cam balkonla kapatmak zorunda kaldık. Bahaneyle sera yapılmış oldu.
Feriha Hanım, ben de sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum. Sedumları hiç rahat bırakmıyorlar. Graptopetalum Paraguayense'in iki rozetini kopardılar ve yapraktan filizlenenleri yerlere attılar. Evde olmadığım için hemen müdahale mümkün olmuyor. Akşam geldiğimde görüyorum ve çok üzülüyorum.

Spathulifolium purpureum'un bir saksını tamamen söküp götürmüşler. Sanırım kargalar yapıyor.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön