Şimdi bu kısım biraz enteresan olacak. Yine, benimle paylaşılan bitkiler olacak. Yine teşekkürüm olacak. Fakat kime olacak?
İlk bitki Echeveria setosa. Bu bitkiyi Ağaçlar.net' in 2011 genel buluşmasında yapılan çekilişte kazandım. Minicik sevimli bir bitkiydi. Biraz büyüdü ama hala sevimli. Hem de tüylü

Paylaşan dostumuza bitkisinin bende olduğunu ve durumunun iyi olduğunu söylemek isterim. Ayrıca paylaşımından dolayı teşekkür ederim.
Gelelim asıl enteresanlığa. Yer Mecidiyeköy x Cafe. Sene, bu sene. Ağaçlar.net İstanbul toplantısındayız. Bir masada ben, ankstel, epsody, Zafer İnandıklı ve Nuri Mürvet oturuyoruz. Sevgili epsody hararetli bir biçimde solucan gübresini anlatıyor. Mevzu derin. Kafamız bir dünya. O sırada bir bayan geldi ve bana, siz bu türlerle ilgileniyorsunuz deyip parmak uzunluğu kadar köksüz bir Senecio çeliği verdi. Bende teşekkür edip kabul ettim ve çeliği diktim. O çelik köklendi ve boylandı. Senecio beni bilir ben Senecio' yu. Fakat bana onu veren kimdi?

Sordum soruşturdum hatırlayan yok. Bakın kimseniz ortaya çıkın. Merak etmeyin bitkiyi geri vermeyeceğim. Fakat bitki büyüyor yakında kaynağını sorarsa ben ne diyeceğim O' na? Lütfen...
Şaka bir yana, teşekkür ederim. Bitki üstte gözüken ilk parçadan ibaretti. Şimdi köklendi ve aşağı doğru uzun bir dal attı. Saksı içinde kalan ve fotoğrafta gözükmeyen bir de yeni filizi var. Yakında coşar bu afacan. Tabi yakınlık göreceli bir kavram
"Selam" olsun size sevgili dostlar. İyi ki varsınız sevgili doğa dostları.
Saygılarımla...