View Single Post
Eski 18-08-2011, 00:20   #187
Mavi_ay
Ağaçsever

Mavi_ay's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2011
Bir çok firmanın kuluçka makinasını kullandım en son çimukanınkini aldım ondanda memnun kalmadım daha önce kendimin yaptığı 600 lük bir makinam vardı onunla %90 verime ulaşmıştım bir arkadaşımın ısrarı üzerine mecburen kendisine satmak zorunda kalmıştım geçen hafta çimukanın makinasını elden çıkardım şimdi tekrardan makina tasarlıyorum makina 3000 lik olucak bir çok meslek ile uğraştığım için kendi ofisimde makinaya yazılım yazıyoruz makina tamamen bilgisayar kontrollü olucak nem ısı ve motor kontrolü tamamen pc ile gerçekleşicek sanal termostat içerideki ısıyı sabitlerken aynı zamanda istenilen ısıya yaklaşırken ısıtıcılarda ki gücü zayıflatacak nedeni ise termostat ısıtıcıyı kapatsada madde ısındığı için ortam ısısını yükseltmeye devam edecektir yalıtımı iyi yapılmış özellikle büyük makinalarda bu sorun çok can sıkıcı haller alır. nem kontrolünde ise istenilen nem pc ye girildikten sonra nem azalırsa buhar makinası çalışacak artarsa tahliye fanı çalışacak aynızamanda çevirme kontrol edilecek artı pc log tutacak yani şu gün şu dakika şu saniye nem **** ısı şukadar yükseldi ve ya azaldı şukadar zaman sürdü şu zamanda tekrar stabil hale geldi aynı zamanda başka bir mekanda iken internet üzerinden değerleri görebilir değiştire bilip müdahale edebileceğiz şuan kasada yapım aşamasında fotoğrafı ekledim bittiği zaman son halini burdan sizlere paylaşırım.

Düzenleyen Mavi_ay : 29-02-2012 saat 15:40
Mavi_ay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön