View Single Post
Eski 17-08-2011, 15:31   #914
narhanımcık
Yeni Üye

narhanımcık's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2011
Selamlar,

Geçenlerde hediye edilen yediveren çileğimin yapraklarının uçları pas rengi, kendileri cansız bir yeşildi. Birkaç kez çiçeklenmiş ama çiçekleri dökülünce hemen çürüyüp gitmişti.

Çileğime gözüm gibi bakmama rağmen neden o kadar sağlıksız olduğuna dair bugün bir fikir edinebildim, acaba fikrim isabetli mi diye sormak istedim sizlere.

Forumda çileklerde pek öyle hastalık ve zararlılara rastlanmadığı söylenmiş fakat benimkinin toprağında yaklaşık bir santim boyunda beyaz, tahta kurusu yavrusuna benzer böcekler gördüm bugün. Üç tanesini elle uzaklaştırdım ama eminim diğer arkadaşları şu an çileğimin kökleri arasında gezinmek ve karınlarını doyurmakla meşgul. Eminim dedim ama lafın gelişi, emin olmadığım için size soruyorum, bu böcekler midir çileğimin sağlıksızlığının sebebi ve onlarla nasıl mücadele edebilirim?

Bu arada söylemeyi unuttum, çileği yapraklarındaki örümcekler yüzünden tarım ilacıyla ilaçladığımda rahatları kaçtı da o yüzden toprak üstüne çıktı bu böcekler sanırım. Kötü olan, oldukça kuvvetli bir insektisit kullanmama rağmen ölmemiş olmaları.

Yardımlarınızı bekler, bol çilekli günler dilerim.

narhanımcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön