Sayın İdris Bey;
Konuyla ilgili yolladığınız linki inceledim.Seyahatimiz çanakkaleden başladığı için Keşan dan geçtik,daha önce bilgimiz olsaydı sözkonusu serayı görmek şansımız olurdu.Kendilerini yaptıkları iş için kutlamak gerekir.Ancak haberde aklıma takılan bazı şeyler oldu.6 dönüm sera için 12.000 adet fide bana az geldi.Dönüme 3000 fide dikilebileceğini düşünüyoruz.Sayın Funda Eren,fideler 3.5 aylık olduğunda meyvelerin olgunlaştıklarını söylüyor.Bizim denememizde ise 2.ayın sonundan itibaren olgunlaştıklarını gördük.3.5 ay olgunlaşmak için çok uzun bir süre.Tabi ki sıcaklık ve gün ışığı bitkinin gelişimi için çok önemli.Hasada fide dikiminden 4 ay sonra başlamak biraz geç değil mi?
Ayrıca babasına ısrar ederek bu sistemi kurdurmuş olması,Trakyada da seracılığın ve özellikle topraksız tarımın gelişimi açısından güzel bir örnek teşkil etmiş.Bizim birkaç ay önce görüştüğümüz Agrobay Tarım Üretim müdürü de Türkiye de kuzey illerinin (özellikle Trakyanın)gün ışığı ve pazara yakınlık açısından topraksız tarıma çok uygun olduğunu söylemişti.
Saygılar.
|