Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oceanheart
Orhan Bey merhaba,
Bahçenizi gezdim ve gerçekten tebrik ederim bir bahçe kısa sürede ancak bu kadar geliştirilebilir.Sanırım bu hızla yakında kaya bahçesi ve su bitkilerine de mutlaka merak sararsınız tabi ben size bir kestane ağacı (at kestanesi **** ıhlamur da olabilir) ve onun altına dikeceğiniz açelya, rhodedendron türlerinin de bahçenize çok güzel bir hava katacağını söylemek isterim.Bir de lupinlerinizin rengine bakılırsa toprak drenajı zayıf ve muhtemelen PH yüksek, yani kükürt takviyesi yapsanız iyi olur.
|
Sayın oceanheart;
İyiki bahçeme geldiniz.
Öncelikle, bahçemin gelişimine ilişkin, beni motive eden sözlerinize teşekkür ediyorum.
Kaya bahçesi değil ama su bitkileri düşündüklerim arasında. Bahçemde Ihlamur var. Henüz 3 metre boylarında. Rhondendron bir tane (hibritlerden) sözünü ettiğiniz Lupinlere 3-4 metre uzakta, Kısmet Ağacı, Gülibrişim ve Manolya üçgeninin tam ortasında. Geçen sonbaharda diktim. Baharda çiçeklenmediği gibi yaprakları uç kurusu yaparak döküldü. Yen yapraklar verdi bu yaz. Ama köktengelen bir dalda sanki problem var. Yapraklar kuruyor gibi. Sizde çok sayıda olduğunu bildiğim için, durum konusunda fikir verebilirsiniz belki diye fotoğraf yüklüyorum.
Lupinler konusundaki yer tahmininizde tam isabet. Bahçemin en alçak bölümü. Uzun süreli olmasada şiddetli yağışlardan sonra, birkaç saat su durduğu bile oluyor. Kükürt önerinizi derhal uygulayacağım. Sağolun.
Mesajımı görüpte, Orman gülüm hakkında ne düşündüğünüzüde yazarsanız sevinirim. Tekrar teşekkürler.
