Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe
Bir kaolin kullanıcısı ve öncüsü olarak teknik bir konuda devam eden bir tartışmaya günlerce girmek istemedim. Bilgi sahibi olunmadan nasıl fikir sahibi olunduğunu anlayamıyorum.
Aynı şey EM içinde geçerli, siz de yapabilirsiniz.
EM pazarlanması konusunda (öncesinde) sizinle tamamen aynı fikirdeyim. Tek farkla, tüm ürünlere aynı gözlükle bakmaya çalışıyorum.
|
Sn. Zeytinlibahçe,
Benim eleştirilerimi ya anlamadınız ya da anlamak istemiyorsunuz. Ben iki ürününde fiziksel özelliklerini bilmiyorum çünki her iki ürünüde hiç kullanmadım. Bu yüzden her iki ürün içinde bu ürünün kullanıcıları bir şikayetleri varsa ilgili firmalarla görüşebilirler.
Siz kullanıcısı ve öncüsü olduğunuz bir ürün ile ilgili ve üstüne üstlük kullandığınız, kalitesini övdüğünüz bir marka bir ürünle ilgili bir sertifika yayınlanır ve böyle önemli bir belgeyi görmezden gelir ya da ürünlerini kullandığınız firmanın Amerika' da yerleşik firmanın Türkiye mümessili olmadığını bilmeyecek kadar üstün körü bir kullanıcı iseniz bir şey diyemem. Ama bilgi sahibi bir kullanıcı olarak böyle bir olayda sessiz kalıyorsanız, günlerce yazı yazmıyorsanız bu konudaki öncülüğünüz tartışılır.
Ben EM konusundaki görüşlerimi muhtelif zamanlarda dile getirmiştim. Bu tartışmaların çoğunda ürünün ülke tarımına kazandırılmasından dolayı ne kadar memnun olduğumu defalarca dile getirmiştim. Yani ürünlere hep yapıcı gözlükten bakıyorum. Uygulamada faydalı ise benim için EM de baştacıdır, Kaolinde. Bence forum ortamında bazı ürünlerin önünü kesmek için yıpratıcı ve yıkıcı tartışmalar yapana söylemeniz lazım bunları.
Ben EM başlığındaki OMRI Belgesinin de başka firmaya ait olduğunu belgeleri ilk incelediğimde farketmiştim ama o belgeler yine bir tartışma esnasında foruma konulmuş ve ben forumun bu bölümü ile ilgilenmeye başladığım zamanda bu tartışma ve belge savaşı bitmişti. Bu yüzden gündeme getirmeyide pek düşünmedim. Ama tesadüfen Kaolin başlığında da aynı belgenin bir benzeri bir tartışmadan galip çıkmak için sunulunca bunun bir alışkanlık olduğu fikrine kapılarak gündeme getireyim dedim.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma konusuna gelince, bir konuda fikir sahibi olmak için ne yapmak gerekir bilmiyorum ama ben çok okurum ve araştırırım. Yine böyle katı bir tartışmanın sonucunda günler boyu araştırmış ve aslında EM' ninde aslında bir enzim olduğunu çözmüştüm. Fakat uyanık bir girişimci olan Mr. Higa' nın EM (Effective Microorganisms) ismini tescil ettirip "Trade Mark" olunca bu isim üzerinde tartışmanın gereksiz olduğunu anlayıp Enzim (Enzyme) başlığını açtım ve sizinde bu başlıktan aktif olarak faydalandığınızı duyuyorum.
Yani ben araştırarak ve okuduklarıma dikkatli bir gözlükle baktığım için fikir sahibi oluyorum.