View Single Post
Eski 15-08-2011, 14:43   #299
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Bu sabah 11.00 civarında, evimin biraz ötesinde anayol'da yetişen kargılardan, yeterli uzunluğa ve kalınlığa ulaşan 7-8 adet kargı kestim. Bu kargıları kurutup, çeşitli amaçlar için (sırık, iskele ve ufaklığa telli araba yapmak gibi) kullanacağım.

Ayrıca,

geçenlerde Bakırçay nehrinin etrafını incelerken, daha önce'ki yıllarda nehir kenarında yetişmiş ve sonra ıslah çalışmaları nedeni ile sökülmüş olan kargıların yerine, tekrar o bölgede yaşasınlar diye, kök rizomlarından söküp aldım.

(Tabii, ıslah çalışmaları kargıları sökmek için değil, nehrin iç kenarlarını düzenleyip, su'yun rahat akması ve taşkınlara neden olmaması için yapılmıştı. Arada, kargılar'da yok olmuş. Kayınpederim söyledi).

Kökleri Bakırçay'ın kenarında, boşluk olan bir kaç değişik yere dikeceğim. (Belki Bakırçayın başka yerlerinde vardır ama bizim bölgeye yakın yerlerde hiç kalmamış).

Not: Teşekkür ederim orhan hocam. Seneye bol bol taze börülceyi dalından toplama keyfi yapmanıza vesile olacağım için sevindim.

Eşim, bu aralar 4-5 tane küçük poşete, börülce haşlayıp derin dondurucuya koydu. Patlıcan (çığırtma yemeği) ve menemen için (domates ve biberleri pişirip) derin donrucuda saklıyoruz ve kış aylarında orjinal yaz yemeği yiyoruz ama börülceyi ilk kez bu şekilde deniyoruz. Gerçi ben, börülcenin dondurucuda olacağını pek sanmıyorum (sulanıp-bozulur gibime geliyor) ama eşim, yine'de bir kaç poşet yaptı. Eğer olursa, seneye devam ederiz.

Eklenen Resimler

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön