View Single Post
Eski 15-08-2011, 13:30   #1157
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Evet, bu sizin değerlendirmeniz ve merak etmeyin tüm yazıları okuyanlar gayet güzel anlıyorlar.

Siz, sahibi tarafından önemli oranda yanıltıcı bilgi ile müşteriye satılan bir ürünü ve yanıltıcı bilgi veren satıcıları, bu maksatla literatürü çarpıtanları mazur görür durumdasınız. Hiç bir mesajınızda "evet, bu bilgi doğru verilmeliydi, bir açıklaması olmalı, ya da açıklaması şudur" gibi ifadeniz olmadı. Bakın, müşteriyi aldatmak nasıl olur'un tarifini de yapmışsınız.

Sahibince "Belirtmekte fayda var 1 litresinin ağırliği 290 gr dan az." denen ve kilo ile satılan bir malın 580 gr gelmesinin adı sizce nedir? Hoş, bu soruyu bir çok kere sormuştum zaten ama yanıtı yoktu değil mi?

Şimdi yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Esas soruyu maskelemek için griydi, pompayı tıkamadıydı gibi şeyler yazıyorsunuz. Konu dışına çıkarak kral çıplak vs. gibi şeyler yazıyorsunuz aklınızca. Sahibinin 290gr dediği, sitesinde 315 gr ilan edilen bir malın, öyle olmadığı söylendiğinde hangi kralın çıplak olduğu da söylenmiş oluyor.

Sn. meyvelitepe,

Sizin elinizde fiziki olarak numuneniz var. Eğer yanıltıldığınızı iddia ediyorsanız firmayı dava edersiniz. Ürün kalsine mi değil mi? Ya da istenilen diğer spektlere uygun mu değil mi? Hesaplaşırsınız. Ben ürün kullanıcısı olmadığım için sizin iddia ettiklerinizi bilmem mümkün de değil. Bu yüzden ben ürünü kullanan arkadaşların sizden çekindikleri için izlenimlerini yazamadıklarını söyledim. Eğer üründe bir hata varsa onu da yazarlar. Bitkileri zarar gördüyse dava bile edebilirler. Onlarda müşteriyi yanıltmanın cezasını öderler.

Ama sizinki öyle mi? Var olmayan belgeleri varmış gibi göstermek? Adını siz koyun. Hem de bunu hiç bir ticari bağınız olmayan bir firma için yapmak. Sebebini bir türlü çözemiyorum. Aynı şey EM içinde geçerli. Bu sayfalarda onlarca arkadaş forumdan ve sizden aldıkları bilgilerle bu ürüne ulaşmaya çalıştılar. Kimisi hiç ulaşamadı herhalde. Ulaşanlar ise Nasrettin Hoca fıkralarını kıskandıracak diyaloglarla ikna edilmeye çalışıldı. Moderatör olarak nerelerdeydiniz o zamanlar? Forum olanaklarını kullanarak insanları yanıltmak ve bu yanılgıya destek vermek değil mi bu? Bakın işte yukarıda hem de sizi çok sevdiğini söyleyen bir arkadaşımız (Sn. Safranlı) objektif olarak görüşlerini dile getirmiş.

Eğer iddia ettiğiniz gibi karalamaya çalıştığınız üründe de bu tip hoyratlıkları yaşayan arkadaşlar varsa lütfen bildiklerini yazsınlar ve bende sizinle birlikte bu arkadaşları eleştireyim. Ama bu firma daha ürünlerini tanıtmaya başlamadan siz tepelerine binip tepinmeye başlayınca kendimi tutamadım. Bu da benim mizacım. Onun için diyorum forumdaki üyeler takdir etsin diye.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön