ben hindistan cevizi sevmediğim için, hiç almıyorum marketten. ama, yani o toz halinde satılan hindistan cevizlerinin kokusunun daha ağır hali olabilir. eğer benziyorsa o kokuya, taze olduğunu sanıyorum. keşke tatsaydınız yine de. meyvenin kendi ekşiliği ile, bozulmuş olmasının yarattığı ekşiliğin farkı anlaşılır sanıyorum.
çimlendirmek için, naçizane öneri, bir süre, bir kovada, suda bekletin. (hatta 2 tane alın, biri tuzlu, deniz suyu, diğeri tatlı su olsun. deneme yanılma yöntemi) 2-3 gün beklettikten sonra, toprağa koyun. sıcak biryerde tutun.
önerimin nedeni; şimdi, hindistan cevizleri, avustralya, afrika, güney amerika'da yaygın. belgeselde izledim, aylarca okyanusta seyahat edebiliyorlarMIŞ bu ağaçların tohumları. toprak gördüğü anda çimlenmeye başlıyorlar. bu toprak, kumlu toprak da olur, sanıyorum. ondan yani. belgeselden başka bilimsel dayanağım yok.
|