View Single Post
Eski 13-08-2011, 19:52   #5
bertunum
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2011
yeterli olacağına inanıyorum. kışın kaloriferin veya daha sıcak olan bir yerin yakınına koyun. yani. çok soğuğa maruz kalmasınlar. tercihen en düşük +10 santigrat derece olsun. daha soğuğa dayanır ama bitkiye zarar vermesi çok muhtemel.

palmiye türleri genelde derin kazık kökler salmaktadır. hurmalar daha çok saçak tipi kök salar. aynı zamanda, 30 metreye kadar ulaşabildikleri bilinmektedir. bu sebepten dolayı, ilk yetiştirme değil de, büyüme saksıları derin ve geniş olmalıdır.

evet, evde yetişir, ama bakımı biraz zor olabilir. ben hurma konusunda daha çok bilgiye sahibim. ama, palmiyeler yavaş büyüyen bitkilerdir. yine de, evinizin içerisi ileride küçük gelebilir. yeteri kadar büyüdükten sonra balkona veya bahçeye çıkarmak ne kadar etki eder, bilmiyorum. ama inşallah, palmiyelere göre sert olan istanbul ikliminde yetiştirebilirsiniz.

evet. kahverengi hindistan cevizi, hindistan cevizi palmiyesinin tohumudur. onunla yetiştirebilirsiniz. ama, saçlarını yolmak gerekir mi, orasını pek bilmiyorum. =)

bertunum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön