......teşekkürler sayın Sarıcan bizleri bekliyen tehlikelerin güzel bir demosu.Her bir canlının günlük rasyonu; ısı, ışık ,nem, nem, protein;karbonhidrat; yag; gereksinimleri belli ve bilimsel süzgeçlerden geçmiş bilgilerdir. Sorun bunları bilimsellikten uzak bizlere tv, medya,basın kanalları ile dagıtılan gözlüklerle izlememiz.Dagıtılan bu gözlüklerimizi çıkartabilirsek; çıplak gözlerle GDO nedir, mısır silajlarında kullanılan GDO lu mısır silajı nedir, ARPA ÇİMİ nedir ,organik ürün nedir konuşabilecegiz. Kimse insan,hayvan,bitki besin gereksinimleri aynı demedi. Öyle anlaşıldıysa inaninki bu benim kusurum degil sadece olaya farklı açılardan baktıgımızın görseli. 26 sayfaya ulaşan degerlendirmelerde numune için 1 tek RASYON ,ırk cins, sıcaklık, iklim , kulanılabilirlik, besin degeri, artıları,eksileri yorumuna rastlayamadım. Bu ülkemiz tarım ve hayvancılıgının ilgisiz ,paylaşım ve bilgilendirme fazından geride oldugunun göstergesidir. Ben hidroponic, aeroponic, fogponictede aynı ilgisizlik, aldırmamazlıgı çok yakından gördüm. konuyu belki bilen çook ,fakat paylaşan YOK. Varsınlar paylaşmasınlar, paylaşabilenler aramızda ve onlara bir kez daha teşekkür ediyorum . BİLGİ BİR DENİZDİR ;KİMİ 1 KAZAN ALIR BİR FİNCAN GERİ VERMEZ , KİMİ 1 FİNCAN ALIR BİR DENİZ GERİ VERİR .SAGLICAKLA KALIN DOSTLAR ..
Düzenleyen fusion1 : 13-08-2011 saat 21:10
|