View Single Post
Eski 12-08-2011, 00:25   #753
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Tamamdır. Latifolia , köklü hazır.
Benim aradıklarım da bunlar.) Mümkünse. Değilse hiç önemli değil, acelesi de yok..

-hoya endauensis
-hoya curtisi,
-hoya caudata
-hoya linearis
-hoya odorata
-hoya retusa
-Hoya macrophlla
-hoya praetorii

(Aslında latifolia ile macrophlla çok benziyor.)

Dünyada paylaşıldıkça çoğalan iki şey varmış,

1- Bilgi
2-Sevgi.

Bence buna bir de güzellik (çiçekler, bitkiler, hayvanlar..) ekleyebiliriz.
Sevgili Agozce,
Bende aynen katılıyorum sözlerinize.
1- Bilgi
2- Sevgi.
Bilgi paylaşılırsa bilgi oluyor.
Sevgi de paylaştıkça yoğunlaşan bir duygu. Bu hoyalara olan tutkum ve sevgim, Sizlernen paylaştıkça perçinleşiyor. Sanki aynı anda atan kalp sesi gibi
Sözü dolaştırıp Şirin'ime getireceğim yine, ama gözlerinden bana ne anlatmak istediğini sanki konuşuyor gibi anlıyorum. Harika bir duygu, dilerim hayvan sevmeyen kişiler bu duyguyu tadabilirlerde ne demek istediğimi anlayabilirler. Hayvan diye dışlanmak çok kötü bir şey, oysaki bilseler en güzel dostluğu ve sevgiyi hüzünü sevinci onlar paylaşabiliyorlar. Dilerim öyle düşünenler bu yaşadığım duyguları bir gün onlarda yaşarlar....
Şirin'inim doğumunu burda cafede yaptırtmayı düşünüyorum. Komşularımı rahatsız etmemek adına 2 hafta cafede yatacagız yavrular gözlerini açana kadar. Sonrasında kolumda sepetle hergün eve ve cafeye taşınacağız. Eşimle bu akşam bu konyuya aydınlık getirdik. Çaresizlik çok kötü birşey. Kızım bu akşam Ankara'dan yola çıktı, Tatilini yarıda bölüyor salt yavrular ın kıpırtısını hissedebilmek için.
az evvel çektim resimlerini. Ayaklarımın dibinde yatıyor Sanki kendini güvende hissetmek ister gibi.
Yavrularını seveyim dediğimde aldığı pozisyon bu. Sanki sev ama yavrularıma bana zarar verme der gibiPeşindende ödülünü alıyor tabiikine.
Name:  DSCF2456.jpg
Views: 12624
Size:  33.0 KB

Name:  DSCF2458.jpg
Views: 632
Size:  32.5 KB

İstediğiniz hoyalara getireyim konuyu, sadece linearis için söz veremiyeceğim. Çünki kaybetmek üzereyim, aşırı sıcaklardan dolayı. Çelikleyip diatomitte denemek istiyorum bu türü. Diğerleri için ok diyorum. Hazır olunca haberleşiriz.
-hoya endauensis ( hazır)
-hoya curtisi, (hazır)
-hoya caudata (çeliklenecek bahara)
-hoya linearis (akibeti henüz belli değil)
-hoya odorata (hazır)
-hoya retusa (çeliklenecek bahara)
-Hoya macrophlla (hazır)
-hoya praetorii (çeliklenecek bahara)

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön