Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç
Ehh...Turşular yapılmış. Kışa hazırsınız demektir. Afiyetle yiyin.
O fotoğraflarda, beni en çok cezbeden, o alaca üzümler. Onları o haliyle yemeyi çok severdim. Tabi olgunlarını. Canım çekti valla. Burada tek bir üzüm türü sağlık içinde yaşayabiliyor. O da, İzabella kokulu üzüm. Diğerlerinin çok şansı yok.
Öğretmenim, benim hünnaplar bu sen seyrek döktü. Sanırım onlarda biraz daha iri taneli olacaklar. Zaten fidanlar daha ağaç olmadılar. İnşallah önümüzdeki senelerde, konu komşuya dağıtacak kadar çıkar artık.
Kolay gelsin. Selam ve sevgiler.
|
Bu sene bahçede topladıklarımızı hiç eve getirmeden, turşuysa turşu, konserveyse konserve olarak değerlendiriyoruz. Eh kışa da hazırlık oluyor. Ama daha salça yapamadık. Domateslerde verim az. Sadece bizim değil, buralarda herkesin öyleymiş. Tarhana, pekmez yapılacaklar arasında. Olursa kara üzüm pekmezi, küçücüğümüz için yapılacak.
Evet hünnaplar bizde de seyrek, iriliğinin nedeni bu olmalı. Gönlünüzce dağıtacak kadar bol ürünler dileğiyle... Saygılar...