View Single Post
Eski 11-08-2011, 22:37   #398
jineop
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha Mesajı Göster
Sevgili Günebakan çok teşekkür ederim, fulleri koklarken sizi andım.

Sevgili lir gene bitkilerimin türlerini bulmuşsunuz, çok teşekkür ederim..
Rudbeckiamın -güneş şapkası- dona dayanıklı ve çok yıllık oluşuna pek sevindim
ama dün üzerinde kabuklu unlu bit gördüm, tek tek temizledim . Bugün kabuklu bit ilacı almalıyım.. Siz o güzel bahçenizde bitkileri böyle zararlılardan nasıl uzak tutmayı başarıyorsunuz? Her gün gözlemliyor musunuz? Düzenli aralıklarla yaptıklanız var mı? Neler kullanıyorsunuz? Hadi biraz tiyo verin
Sevgili feriha,
geçmiş resimlere bakıyorumda bir sürü bitkinin yerinde yeller esiyor. Üzülüyor ama unutuyoruz. Hatalarımızdan dersler alıyoruz. Bahçe ilaçlamasını ben yapmıyorum. İşin profesyonelleri tarafından düzenli aralıklarla yapılıyor. Ben sadece sebze bahçesine sabunlu su-karbonat ve kükürt uygulamaları yapıyorum. Clematislerden bu sene aldıklarımdan 3 tanesi solgunluk hastalığıyla gelmiş. Dün yerinden söktüm , baktığımda köklerin arasındaki toprağın grileştiğini , küflenmiş bir görüntü aldığını gördüm. Bitki köklerini suya oturtum ve toprağı komple akıttım , ölü kökleri temizledim ve mantar ilaçı yaparak tekrar toprakla buluşturdum. Fidanlıklar taşıyıcı rol oynayabiliyor. Semizotu çiçeğinden dalı kırıp hemen toprakla buluşturursanız kolayca tutuyor ve kısa zamanda kocaman oluyor. Her çelikle yetiştirdiğiniz bitki yaklaşık 4 ay canlılığını sürdürüyor. Yani isterseniz kışında bitki bir şekilde devamlılık göstermiş oluyor. Bu şekilde ve çiçekçilerde yerde sürünen dallardan 7-8tane bitkim oldu.
Bilinmeyenlerde sorduğunuz bitki sanırım tohumdan yetiştirdiyseniz Anchusa
capensis olabilir. Eğer kendiliğinden çıktıysa Tubives teki ancusa türerine bakmak ya da kestirmeden Anchusa L. denilebilir. Sevgiler ve teşekkürler...

Düzenleyen jineop : 18-08-2011 saat 22:09
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön