View Single Post
Eski 11-08-2011, 16:15   #2163
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş Mesajı Göster
Sevgili Orhan hocam, bahçenizin yeşiline, çiçeklerine hayran kaldım sanki ilk baharı yaşıyormuşsunuz gibi, bizim burada bir çok çiçeğimiz sıcaklarla boğuşuyor, çan sarmaşığını ,evden bir on gün ayrıldım yaprakları sararmış buldum. Ya çok sulandı **** hiç sulamadılar. Sizinki nasıl, merak ettim.
Fatoş Hanım;
Sanırım tatildeydiniz. Hoşgeldiniz.
Karadeniz İklimi' nin artılarından biri, yüksek nem ve bol yağış nedeniyle yer örtüsünün sürekli yeşil kalması. Tabii eksileride yok değil. Badem, kayısı, kiraz ve benzeri meyvelerden sağlıklı verim alınamıyor.

Gelelim çan sarmaşığına:
Son derece iyi durumda. Üstüne üslük adeta azdı. Duvarın sağ bölümündeki Clematislerin ve sol bölümdeki çardak gülümün taraflarına saldırdı. Şubatta biraz sert budayarak sınırlamaya çalışacağım. Geçen yıl yüzeysel bir budama yapmıştım.

Sizin sorunuzu görünce, hemen gidip fotoğrafladım.Bol çiçek tomurcuğu var üstünde.

Sizdeki için bir şey diyemem. Her ikiside olabilir. Dilerim bitki can çekişirken yakalmışsınızdır. Kökler kurumuş veya çürümüşse yazık olur. Ama ben fazla sudan olacağına ihtimal vermiyorum. İzmir' in sıcağında, sadece güneşin en etkili olduğu saatlerde, dibini gölleyerek sulanmış, birkaç saat ısınan bu suyun
sıcaklığı ile haşlanmamıssa! fazla suyun bir zararı olmayacaktır.
İnşallah susuzluktandır. Selamlar.

Name:  118.jpg
Views: 705
Size:  70.2 KB

Name:  119.jpg
Views: 680
Size:  69.0 KB

Name:  121.jpg
Views: 657
Size:  70.5 KB

Name:  122.jpg
Views: 676