09-08-2011, 21:50
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2008
|
Sn. Doğasever,
Bazı sorumluluklar vardır ki siz onu yadsısanız da o sizi bırakmaz. Bu forumda EM sayfasını okuyarak mikroorganizmalardan haberdar olan herkes ( ben dahil) sizin geçmişte firma sorumlusu olarak yazdığınız bilgi ve yorumlar bu sayfalarda durdukça bu sorumluluktan kaçamazsınız. Ben dün yazdıklarım hakkında bugün yorum yapamam, cevap veremem diyemezsiniz. Çünki orada yazdıklarınız sizin özgün düşünceleriniz. Hiçbir şey yapamazsanız özeleştri yaparsınız. Çünki gördüğünüz gibiinsanlar hala sizinsöylediklerinize önem veriyorlar.
Amacım sizi kırmak veya üzmek de değil. Yine bu sayfalarda muhtelif zamanlarda ürünü temin etmek için uğraşan arkadaşların karşılaştıkları sorunlar ve gariplikler (Şişenin içindeki ürününün EM1 mi, EMA mı? olduğuna dair) üzerine bu konu ile ilgilenmiş ve dün siz firmadan sorumlu iken de bugünde aynı soruyu sormuştum. Dün siz cevap vermediniz, bugün firma cevap verir mi bilemem?
Son mesajımdan sonra arşivden 22.04.2003 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Tarımda Kullanılan Organik, Organomineral, Toprak Düzenleyicileri ve Mikrobiyal Gübrelerin Üretim, İthalatı, İhracatı, Piyasaya Arzı ve Denetimine Dair Yönetmelik' i tekrar okudum. Ek V' teki etiket örneğini de inceledim. Hala EM1 şişesiyde ve etiketiyle EMA satılabileceği kanaatinde değilim. Yıllarca yöneticilik yaptığınız firmada bu yönetmeliği mutlaka okuyup yorumlamış olmanız gerekir. Bu yönetmelik siz firmadan ayrılmadan da yürürlükte idi. En azından geçmişe yönelik özeleştiri yapabilirsiniz ya da EM' e özel bir istisna içeren bir başka yönetmelik varsa onu belirtirsiniz.
|
|
|