View Single Post
Eski 07-08-2011, 21:30   #568
egeselin
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-05-2011
Unhappy Teşekkürler Halil ÖNEN,Teşekkürler Acemi ÇAYLAK::))

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Evet bir doğal yetiştirici daha kazandık ve yaşamımıza kattık...

Serdar hoca yani genç bir öğretmen. Benim köyün Belen köyünün bir köy ilersinde Hasanlar köyünde doğmuş büyümüş.

10 dönümde 150 yetikin, 250 adet 3 yaşında genç zeytin fidanlarında kaolin uygulamasına başladı.

İlk kaolin uygulamasını 2 ay kadar gibi yapmıştı Serdar Hoca...

Bu defa yeni bir yol deneyeceğiz.

Kaoline edidot 67 de koyacağız. Serdar hocaya bunu söylediğimde, Sn. Yakup bey _eti bor da görevli _ ve Acemi Çaylak ile de görüştü...

Acemi' nin yukarıdaki görüşleri çok önemli. Pompanın gücü kaplamayı belirliyor.

Eklenti 239062

Ve püskürtme çok önemli. Altan iki memeyi iptal ettik. Yukarı bakan iki meme bize daha yukarılara atma ve daha az sarfiyat sağlayacak.

Eklenti 239063

Zeytin yapraklarında sararmalar vardı. İlk kaolin uygulamasında kaybolmaya başlamıştı.

Yakup bey, kaoline edidot 67 kullanırsanız 21, 20 gün gibi farkı görürüsünüz demiş...

Eklenti 239064

Bir anda her yere toz duman sardı. Ağacın altından üstüne doğru beyaz bir toz tabakası kapladı.

Bu yöntemi sevdim... Pompayı havaya kaldırıyorsun ve elle uygulama yapmıyorsun.

Ağacın yanlarından ve altından taa tepelerine kadar her yer bembeyaz. Yukarı ağacın üzerine kadar çıkan kaolin zerreleri tekrar üzerine yağmur gibi daha doğrusu sis gibi yağıyor.

Eklenti 239069

Burada;

600 lt. suya 4 paket x 3 kg.= 12 kg. kaolin uyguladık.

Yani Sun_ Shader uygulaması yaptık.

6OO gr. editod 67 yani _binde bir_ attık kaoline.

2 kg. şeker kulladık yapıştırıcı için.

Bir daha ya konuştuğumuz ve acami'nin dediği gibi;

şekeri şurup yapacağız_ yapıştıcı için_ ve içine biraz çiçek yağı koyacağız _ yayacı için...

Editod 67 de bor olduğunu söylemiş Yakup bey, kaoline bor kullanmanıza gerek yok demiş.

Teşekkürler Acemi, teşekkürler Yakup bey;

başarılar Serdar hoca...bol verimler;

aramıza hoş geldin...

Saygılar
Asıl sizler beni aranıza kabul ettiğiniz için Teşekkürler...Benim bu güzel yoldaki maceram kaolin maddesini bir arkadaşımdan duymamla başladı...Araştırmaya başlayınca önce seninle ve daha sonra Acemi çaylakla tanıştım ...Sizlerde bıkmadan usanmadan benim meraklı sorularıma cevap verdiniz...Evet ben bir öğretmenim ve sevdiğim içinde hoby olarak tarımla uğraşıyorum.Babamın 10 dönüm zeytin tarlasının hemen hemen her şeyiyle ben ilgileniyorum.Öncelikle şunu belirteyim ilk uygulamamızı 3 Temmuz da yapmıştım.İkinci uygulamayı da 4 Ağustosta beraber yaptık.Senin tavsiyen ve Acemi çaylağın yardımıyla (malzemeyi bulma konusunda) ilave olarak Editod 67 kullandık.İlk uygulamadan önce sarı yapraklar vardı ağaçlarda..Şu anda onlardan eser yok.Editod 67 ile dahada keyiflenecekler gibi.Editod 67 yi Bandırmadan bir firmadan buldum ama çok pahalı.1 kg. 15 tl + kargo 10tl. Bunu daha ucuz temin etmenin yollarını bulucam...Tüm bu uğraşıların tamamı doğal ürün yemek ve daha fazla hasat için.(Her ne kadar köydekiler benimle kafa bulsada...Kaoline saten alçı , ema ya turşu suyu dedikleri gibi.)Pervaneli Taral ile gerçekten çok daha güzel bir uygulama oldu.seninde gördüğün gibi...Bundan sonra tüm uygulamalar böyle olacak.Tarlamızın ilk suyunuda verdik.Ve beklemeye çekildik....Toprak tahlilimizin sonuçlarına göre yeni planlarımızı beraber konuşacağız...
Her şey için tekrar teşekkürler:)

egeselin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön