View Single Post
Eski 07-08-2011, 09:55   #821
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fusion1 Mesajı Göster
Sn Sarıcan Enzim başlıgınızı ilgiyle izliyoruz. Enzimlerimizi hidroponik sistemde nasıl ,ne dozda, ne sıklıkda kullanabiliriz? Bu veya başka uygun başlıkda yanıtlarsanız sevinirim Saygılarımla ..
Sn. Fusion,

Ben yoğurt kabında fermentasyonla elde ettiğim sıvı gübreyi durgun suda kullanmaya kalkmıştım ve sulandırma miktarını tam beceremediğim için besin eriyiğinin pH' ını ani olarak yükselterek fideye zarar vermişti. Hatta bu yüzden epeyce tartışmıştık. Bu yüzden o günden beri enzimi hep topraktaki saksılarımda kullandım. Hala da enzimin hidroponic sistemlerde kullanılmasına şüphe ile bakıyorum ama yılların getirdiği deneyimle pH 6 - 6,5 olana kadar sulandırılmış enzim hidroponic sistemde kullanılabilir diye düşünüyorum.Yinede kontrollü başlayıp enzimin besin eriyiğinin EC ve pH ını nasıl değiştirdiğini gözlemleyerek kullanmak lazım derim. Bunun için bir deney yapmadığım için net birşey söyleyemiyorum. Enzimin topraktaki başarısı kullanan arkadaşların deneyimi ile sabit, hidroponicte biraz daha deney yapmak lazım.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön