Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem34
Merhaba;
Ben 1 ay önce 5 adet grayfurt ve 2 adet lime 1 adet limon (misket limonu gibi hani) tohumunu saksıya ektim ya tutarsa diye 4 adet yemyeşil küçük yapraklı dikdik duran koyu yeşil bitkiler oldular 6 cm boyundalar şimdi. Yani bu kadar çabuk çimlendiler de şimdi ne yapacağım. Küçüçük saksıdalar ve ya limonlar ya greyfurt ya da lime  kendilerinin adlarını bilemiyorum ama yapmam gereken birşey var mı bu aşamada. 0 kadar genç o kadar yeşil o kadar dimdik gövdeli ve minyonlar ki. Ne olur yardım edin şimdi ne yapmalıyım?
|
Merhabalar sebnem34
Mesajınızı yeni okuyabildiğim için yeni cevap yazıyorum.O fidelerin hepsi Turunç oldular.Aslında panik yapmanıza gerek olmadan sadece koklasanız bile size müthiş koku ve enerji verirler.Şimdi ne yapıyorlar, duruma göre hareket edelim.
Yıllardır zevk için yediğim her portakal, mandalina, greyfurt ve limonun çekirdeklerini bulduğum toprağa sokarım ve % 95 tutarlar

şuana kadar yüzlerce fidan verdim arkadaşlarıma.Benim için onları ortaya çıkartmak zevktir. Hele birde her dalına ayrı aşı yapabildiniz mi, yıllar sonra seyrine doyum olmuyor.Çocukluğumda evimizin önünde bir yoz portakal ağacı vardı.Yoz diyorum, sıradan, az sayıda ve düşük kalitede portakal verirdi.Babam dedi buna aşı yapalım.Her gittiğimiz bahçeden kalemler topladık ve aşılar yaptık. Aradan yıllar geçti şimdi her dalında farklı meyve var.Belki doğaya aykırı bişey yaptık ama her an başında meyve olması bize mutluluk verdi yıllarca.Şimdilerde babam onun varlığını anlayamıyor ama ben zevkini hâlâ yaşıyorum.
Mehmet