View Single Post
Eski 06-08-2011, 20:16   #1125
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Sn Sarıcan
Ben bu konuda yasal uzman değilim. Ama sorularınızı yine de elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım.

Alıntı:
Agaclar.net üyelerinin aktifleştirme işlemini becerebildiğini sizde teslim etmişsiniz. O zaman agaclar.net üyesi bir müşteriniz sizden 1 litre EM1 alsa ve bunu 1 litre melas, 18 litre su ile fermente ederek 20 litre EMA haline getirse ve elde ettiği ürünü 10 TL/Litre fiyatla çevresinde ihtiyacı olanlara satsa her hangi bir suç işlemiş olur mu?
Her şeyden önce, böyle bir aktifleştirme işlemini ticari amaçla yapacak iseniz, sıcaklık, pH kontrollü uygun bir aktifleştirme reaktörünüz ve Gayri Sıhhi Müessese Belgeniz olması gerekir. Bu belgeniz yoksa, böyle bir işlemi ticari boyutta yapamazsınız. (Dikkatinizi çekerim ticari boyuttan bahsediyorum.)

Alıntı:
EM1' i sizin aktifleştirmenizle, bu konuyu ve fermentasyon işlemini iyi bilen bir müşterinizin aktifleştirmesi arasında bir fark olmadığına göre satılan sahte ürün kapsamına girer mi?
Bu konuyu neden bu kadar eşelediğinizi anlamış değilim ama yine de yanıt vereyim.
Bu sorunuza ben de bir soruyla karşılık vereyim. Siz sıvı enzim yapımında ustasınız artık ve isterseniz, Coca Cola da yapıp satabilirsiz. Şişenin üzerine Coca cola da yazabilirsiniz isterseniz. Sattığınız Cola cola kaçak olur mu? Sahte olur mu? Bence hem kaçak olur hem de sahte. Siz istediğiniz kadar Coca cola firmasıyla üretilen ürünün aynısı olduğunu iddia edin. Yine de ürününüz hem sahte hem de kaçak olduğu için toplatılacaktır. Değil mi?

Ayrıca bir başka konuya daha açıklık getirmek gerekiyor: EM Agriton Ltd firmasının yaptığı aktifleştirme ile müşterilerin kendilerinin yapacağı aktifleştirme arasında bir fark var! (Bu farkı açıklamaya yetkili değilim firmaya sorun lütfen).

Alıntı:
Daha önce başka bir başlıkta bahsettiğiniz sahte EM üretenler böyle bir işlem mi yapıyorlar acaba?
Bu konuda yakalanan onlarca ton sahte ve kaçak ürünle ilgili mahkemeler devam ettiği için hiç bir şey söylemem doğru olmaz. Eğer merak ediyorsanız haber ajanslarını takip edersiniz. Hatta bu forumda da bazı arkadaşlar resimler de yayınlayarak yazılar yazdılar. forumun o bölemlerine de bakabilirsiniz. Bizim bir kaç litre satın alıp da aktifleştirip arkadaşlarına para karşılığı bile olsa ürün verenlerle hiçbir alıp veremediğimiz olmaz. Eğer arkadaşlarına aktifleştirmenin doğru düzgün nasıl yapılacağını öğretseler daha da memnun olurum.

Alıntı:
Eğer böyle bir işlem yapıyorlarsa sahte EM üretiyor demek pek doğru olmaz sanırım ama satışını yapmak ve şişelerin üzerinin şişe içerisindeki ürün içeriği ile farklı bilgiler içeren etiketle etiketlenmesi yasal olur mu bilemiyorum? Bu yüzden firmaya bir öneride bulunamıyorum.
Özellikle sizin ısrarla anlamadığını ya da anlamak istemediğiniz şey EM1 ile EMA nın aynı şey olduğu gerçeğidir. Aynı ürünün aktif ve dormant halleri. Sizden başka bu forumdaki herkes bunu anlıyor ve biliyor. Bundan sonra basılacak etiketlere daha önce de söylediğim gibi, aktif anlamına gelen "a" işareti de konulabilir. Ama bu sizi tatmin eder mi bilmiyorum.

Sn Sarıcan
Ben EM'nin kullanılması hakkında burada gönüllü olarak herkese yardımcı oluyorum. EM ürünlerinin şişelenmesi, etiketlenmesi, ruhsatlandırılması ve piyasaya arzı konularında çok daha detaylı yasal bilgi istiyorsanız, lütfen EM Agriton Ltd şirketinin yetkililerine başvurunuz. İlgili şirket EM'yi Türkiyede temsil etmektedir ve tüm bu soruların da muhatabıdır.

Düzenleyen Dogasever : 06-08-2011 saat 20:24 Neden: ek
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön