Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever
Aynı soruyu kaç kez yanıtladığımı ben bile unuttum. Her defasında hatırlattığı için de Sn Sarıcan'a teşekkürü bir borç bilirim.
EM1 ve EMA aslında aynı ürünlerdir. Biri (EM1) dormant haldedir, yani bir çeşit uyku hali. Diğeri (EMA) ise, aktif haldedir. EM1 melas ve su ilave edilerek aktifleştirilir. Bir litre EM1'e 18 litre su ve 1 litre melas ilave edilerek fermantasyon yoluyla aktifleştirilir. Deneyimlerimiz pek çok kişinin bu aktifleştirme işlemini (ağaçlar net üyelerini hariç tutuyorum!) gereği gibi yapamadığını göstermiştir ve o yüzden ürünü aktif halde temin etme ihtiyacı doğmuştur. Ama bunu farklı bir ürünmüş gibi ayrı bir şişeye koymanın da hiçbir anlamı yoktur. Bu konuda üretici firmaya herhangi bir önerisi olan varsa lütfen bildirsinler (info@emturkey.com). Ben etiketin herhangi bir köşesine küçük bir "a" konulması önerisinde bulunmuştum. Sanırım yeni etiketler basıldığında bu öneri dikkate alınacaktır. Sn Sarican, eğer sizin de bir öneriniz varsa, üretici firmaya email atarak bildirmenizi öneririm.
|
Sn. Doğasever,
Agaclar.net üyelerinin aktifleştirme işlemini becerebildiğini sizde teslim etmişsiniz. O zaman agaclar.net üyesi bir müşteriniz sizden 1 litre EM1 alsa ve bunu 1 litre melas, 18 litre su ile fermente ederek 20 litre EMA haline getirse ve elde ettiği ürünü 10 TL/Litre fiyatla çevresinde ihtiyacı olanlara satsa her hangi bir suç işlemiş olur mu? (Oldukça karlı bir iş yaptığı tartışılmaz.) Nasıl olsa EM1 ile EMA' nın aslında aynı ürün olduğunu sizde söylüyorsunuz. EM1' i sizin aktifleştirmenizle, bu konuyu ve fermentasyon işlemini iyi bilen bir müşterinizin aktifleştirmesi arasında bir fark olmadığına göre satılan sahte ürün kapsamına girer mi? Daha önce başka bir başlıkta bahsettiğiniz sahte EM üretenler böyle bir işlem mi yapıyorlar acaba? Eğer böyle bir işlem yapıyorlarsa sahte EM üretiyor demek pek doğru olmaz sanırım ama satışını yapmak ve şişelerin üzerinin şişe içerisindeki ürün içeriği ile farklı bilgiler içeren etiketle etiketlenmesi yasal olur mu bilemiyorum? Bu yüzden firmaya bir öneride bulunamıyorum.