View Single Post
Eski 06-08-2011, 12:33   #1123
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Ben de em1 denen sıvıdan aldım. Alır ike aktif olduğu direk kullanılabileceği söylendi. Litresi 10 tl. Burada da aktifleştirme işlemindne bahsedilmiş kafam epey karıştı. Şimdi satılan ürünler aktif mi değil mi. Neden üzerinde EMA yazmıyor aktif ise. Ürün tescili yapılamadığı için mi acaba?
Alıntı:
Sn. Halil Önen,

Bence bu soruları Doğasever cevaplasa daha iyi olur.

Her şeyden önce Halil Bey'e teşekkür ediyorum.

Aynı soruyu kaç kez yanıtladığımı ben bile unuttum. Her defasında hatırlattığı için de Sn Sarıcan'a teşekkürü bir borç bilirim.

EM1 ve EMA aslında aynı ürünlerdir. Biri (EM1) dormant haldedir, yani bir çeşit uyku hali. Diğeri (EMA) ise, aktif haldedir. EM1 melas ve su ilave edilerek aktifleştirilir. Bir litre EM1'e 18 litre su ve 1 litre melas ilave edilerek fermantasyon yoluyla aktifleştirilir. Deneyimlerimiz pek çok kişinin bu aktifleştirme işlemini (ağaçlar net üyelerini hariç tutuyorum!) gereği gibi yapamadığını göstermiştir ve o yüzden ürünü aktif halde temin etme ihtiyacı doğmuştur. Ama bunu farklı bir ürünmüş gibi ayrı bir şişeye koymanın da hiçbir anlamı yoktur. Bu konuda üretici firmaya herhangi bir önerisi olan varsa lütfen bildirsinler (info@emturkey.com). Ben etiketin herhangi bir köşesine küçük bir "a" konulması önerisinde bulunmuştum. Sanırım yeni etiketler basıldığında bu öneri dikkate alınacaktır. Sn Sarican, eğer sizin de bir öneriniz varsa, üretici firmaya email atarak bildirmenizi öneririm.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön