Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan
Fazla paklamışsınız!!!. Üzerindeki kabuklar o soğanların koruyucu zırhlarıdır. Soğanın sıcak yaz aylarında su kaybetmesizi azaltır. Toprak içinde de kalabilir di böylece soğanlar su kaybetmez ve diri kalırlar.
Diğer yandan kurutma tamam ise serin- havadar bir yerde gazete içinde kasıma kadar kalabilir. ANCAK!!: soğanlar tam kurumamış ise havasız, (hava sirkülasyonu olmayan) yerlerde soğanlar çürüyebilir. ara sıra kontrol edin. çürüme emaresi görürseniz açın havadar yerde bekletin. kolay gelsin.
|
Hımm. Bu siteyi gerçekten sevdim. İyi kalpli yardımsever insanlar karşılıksız benim gibi süzme cahillere sabırla yol gösteriyor. Bu gün kontrol ettiğimde anlam veremediğim bazı güve yenikleri oluşmaya başlamıştı üzerlerinde. yarın bir kurtarma operasyonu deneyeyim, açıkta tutmak gibi. pazar günü de dere kumu bulursam saksıya alayım. pek ümidim yok, sezonu gelince taze soğan pazarlarından alımlara başlarım artık ama tecrübe kazanmak için kurtarmayı da denemem lazım. Bu çiçeklerle ilk tanışmam, eğitim zayiatı diyeceğiz artık. Teşekkürler. Yeni ve safça bir soru; internetten soğan almak mı? yapı marketleri mi? İstanbul içi fide-peyzaj mekanlarında pek soğana rastlamadım. Nerden almalı? Çiğdem kızımın yaşını çiğdemlerle karşılamak istiyorum.