Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rafet Uzunok
Ev atıklarını ile soğuk kompost yapımına başladım. Elime 4-5 adet petrol ofislerinde satışı yapılan Adblue bidonu geçti. Bu bidaonların altında çeşmesi olması oldukça hoşuma gitti ve bu iş işin çok uygun olacağını düşündüm.
|
Arkadaşım Rafet Uzunok, Soğuk kompost çalışmaları için idel kap bulmuşsun, mevcut organik malzemeleri küçülterek bu bidonlara doldurarak etkin mikro organimalarlada bu kompost aktif ederseniz bahçenizin bitkilerinin sıvı gübre ihtiyacını karşılamış olursunuz.
Mevcut bidonlardaki malzemelerin kompostlaşma süreçlerine göre bidonları devreye alırsınız, bidonlardaki sıvı eriyik bitiminde bidona tekrardan kuyu suyu doldurarak etkin olan mikro organizmalarla aktif ederek fermantasyon sürecini başlatarak sıradaki fermantasyon süreci tamamlamış olan bidonu devreye alarak bu işi devam ettirirsiniz, bidonlardaki organik maddenin çözülümü tamamlandıktan sonra da bu posalara karbon içerikli organik malzeme ile harmanlıyarak kompost işlemi için bir yerde homojen karışımla biriktirebilirsiniz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rafet Uzunok;
Adblue içeriğini incelediğimde sıvının saf üre ve demineralize edilmiş sudan üretilmiş olduğunu tespit ettim. Anladığım kadarı ile kimyasal bir madde içermiyor.
Ben şimdi bu bidonların içerisine soğuk kompostu koysam, komposta veya oluşacak sıvı gübreye herhangibir olumsuz etkisi olurmu.?
|
Kaplarınızın içerğindeki kalıntıların önemli bir olumsuz etkisi olacağını sanmıyorum, hatta ürenin kompost yapımında azota tekübül ettiğinden senin kompost yapımında karbon malzeme kullanımın artışla azot malzemen ise kullanımında daha az ihtiyaç olacaktır.
Çalışmalarında başarılar dilerken bu konudaki paylaşımlarda size destekçi katkılarımız artacaktır.