View Single Post
Eski 31-07-2011, 11:38   #464
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Safranlı arkadaşıma güncel açıklamalar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
tabı sizin önculugunuz solucan gubresı
enzım veya kompostta olabılır
ancak hızlı sonuç noktasında ben yarsadan çok memnun kaldım
Sn.Safranlı Benim gübreler konusunda her hangi bir öncülüğüm söz konusu değil siz bunu yanlış anlamış olacaksınız, isterseniz solucan gübresi üzerindeki bilgilerimi size güncelliyerek sunabilirim.

Arkadaşım Safranlı takip ettiğiniz forumlardaki yazılarım, çalışmalarımla atık durumundaki organik mataryellerin atık durumundan kurtarıp tekrar toprağa kazandırmayı amacındayım.

Soğuk Kompost'la başlayan bu çalışmalarım, nihayetinde solucan gübresine oluştırdı beni, işin esasıda buydu organik atıklar kompostla toprağa yarayışlı hale gelsede sonuçta gübre özelliği bakımdan bitki köklerinin alacağı bir formda değildi, benim şahsi düşüncem atıkları kompostlaştırdıktan sonra iyi bir gübreye dönüştürme düşüncemden yola çıkınca solucan gübresine ulaştım.

Bu düşüncemi biraz açacak olursam, kompostlaşan organik maddeler solucanların için iyi bir beslenme ve yaşamı ortamı oluşturunca, kompostlaşan organik madde solucanların sindirim sisteminde en iyi fermantasyonla bitki besinine dönüşümüyle beraber solucanın sindirim sisteminde ürettiği enzimleri içinde bulunan doğal antiyotiklerlede zenginleşerek yetiştireceğimiz bitki köklerinde zararlı oluşumları engelliyerek bitkilerin sağlıklı gelişmelerini sağlıyan enzim gübre özelliği taşımaktadır.

Bu özellik yarasa gübreside dahil olarak diğer cankı dışkılarında olmıyan bir özellikle mucize gübre durumu arz etmektedir.

Gelelim fermantasyonla sıvı enzim gübre çalışmalarına, bu çalışmalar esasında kompost çalışmalarımın bir devamı niteliğinde olsada, organik atıkları kompostlaştırma sürecini hızlandırma amacına yönelik başlamış, daha sonraları bu süreci hızlandıran mikroorganizmaların kompost içeriğini enzimleri ile zenginleştirdiği ortaya çıktığını yetiştirdiğim bitkilerde mucize gelişmeler meyda gelmesi ile bu kompost olayı fermantasyon işlemiyle daha uygulanır hale gelmiştir.

Arkadaşım Safranlı benim tercihim temiz tarım esasına hizmet eden bütün doğal ve organik menşeyli bitki besin maddelerinden yanadır, tabii çalışmalarım içinde kendi ihtiyacıma yönelik kompost gübre üretimi sayesinde dışarıdan gübre arama ihtiyacım olmamaktadır, ne mutlu ki tercihini kimyasalları red eden anlayış içinde olanlara. Sevgilerimle kendilerini topraklar adına kutlarım..

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön