Sayın matrakmurat: foruma Glasgow dan degerli katkılarınızı ilgiyle izliyorum teşekkürler degerli paylaşımlarınız için.fogponic sistemin aeroponic sisteme göre özellikle başlangıç döneminde üstün sonrasında geri kaldıgını belirtmişsiniz bende incelemelerimde benzer izlenimler edindim. Bir çok çalışmada bu nedenle bu iki yöntemin birlikte kulanıldıgı - denendigini izledim. Fogponic için nebululizatör veya endüstriyel U-V soguk buhar makinalarını kullanabiliriz ,aeroponic içinse microsprayer,minipulvarizatör ..
vb aparatlarla nem sıcaklık ölçer destekli sistemleri kurabiliriz . Nebulizatör , U-V soguk buhar kullanımına( fogponic için ) ek olarak microsprayer ,minipulvaziratör ,açıkhava serinletme aparatlarının (aeroponic için ) ve nem -ısı ölçer kontrolünün sistemle birlikte kullanımı için görüşünüz nedir ? ayrıca kullandıgınız aydınlatma sistemi ve/veya Türkiye gibi elektirigin çoook pahallı oldugu bir ülkede önerebileceginiz güneş aydınlatmasına ek /destek aydınlatma öneriniz varmıdır saygılarımla..