Bir coğrafyacı ve organik tarım sevdalısı olarak zevkle okudum.Özellikle sayın epsody'nin vermiş olduğu bilgiler gerçekten çok faydalı.Kendisine ve diğer bilgi veren arkadaşlara yürekten teşekkür ederim.Özellikle sokak pazarlarının kalktıktan sonra arta kalan sebze ve meyvelerin çöpe gitmesi hep kafamı kurcalamıştır.Hayvan yemi ve gübre üretme konusunda mükemmel ve bedava hammadde olması bu iş için beni cesaretlendiriyordu.Solucan gübresini duyunca baya heyecanlandım.Tonlarca sebze ve meyvenin geri dönüşüme kazandırılmasında bir sektör olması ve israfı önlemesi mükemmel bir imkan.Memleketim Bursa - İznik'te boş duran arazilerimiz var.Bu işin yapılması konusunda tek sıkıntım sanırım solucan temini olacak.300 - 500 solucanla başlamak ve bunları çoğaltmak konusunda fikirlere ihtiyacım var.Bunları çoğaltmak ne kadar sürer acaba.Bazı videolarda gübrenin solucanları elle ayıklayıp alındığını gördüm.Isıtma işlemi ile ilgili kısımlarıda okudum.Sanırım daha detaylı bilgiye ihtiyacım var.Bu işin kapalı ve profesyonel tesiste yapılması benim için şu an zor gibi.İstanbulda olduğumdan.Daha basit ama yapılabilir bir sistemin tanımlanması gerekiyor herkes için .Bunun için bir dosya hazırlayıp herkesle paylaşmayı düşünüyordum ancak kaynakların çoğunun ingilizce olması beni biraz geri bıraktı.Bu konuda detaylı bilgileri dosya halinde olan varsa yayınlamasını rica ediyorum.Zira sadece forumda okunanlarla bu işe girmek yeterli değil sanırım.Bu işi antalyada yapan şirketi duydum ama bilgi verebilmeleri durumunu pek bilmiyorum.Kimse işi ilgili bilgeyi kolay kolay vermez sanırım.Saygılarımla...
|