Konu: fittonia
View Single Post
Eski 27-07-2011, 17:00   #67
narhanımcık
Yeni Üye
 
narhanımcık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2011
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aerte Mesajı Göster
dün akşam fittonia'yı çalışma masama koymak için aldım. Çalışma odam aydınlık serin ve havadar fakat direk güneş ışığı olamıyor. İnternette nasıl bakılırı araştırdığım zaan direk güneş ışığı gereklidir diyor fakat bu sitede tam tersini söylemişsiniz. Hangisi doğru? Fittonia'yı yetiştiren tecrübeli arkadaşlar yardım edebilirler mi?
Evet, ben de birkaç gün önce bir fittonia aldım ve bakımı konusunu araştırdığımda "Gölge yerlerde yetiştirilir. Bitki kesinlikle güneş gören yerlerde bulundurulmalıdır." gibi bir cümleyle karşılaştım, pek bir şey ifade etmedi bana. Mine Pakkaner hanımın "aydınlık ama güneşsiz bir yere koyun" ifadesi daha açık fakat http://www.bitkibakimi.com/cicek/249...-bilgiler.aspx adresindeki bilgiler tam tersini söylüyor.

Bitkiyi alırken satış görevlisi de gölgeyi sevdiğini söylemişti ama gölge bir yerde kısa süre kalınca yapraklarını yukarı dikiverdi, yukarıda verdiğim linkteki "güneş ışığını gören kısımlar ışığa doğru bir eğilimde bulunur" bilgisine dayanarak yandan güneş alabileceği bir yere koydum ama yapraklar hâlâ biraz güneş için mevlâya açılmış eller gibi duruyor

Bir de sorum olacak, fittonialar da krotonlar gibi güneş gördükçe kızarıyor mu yoksa kırmızı ve yeşil olarak değişik çeşitleri mi var?


Düzenleyen narhanımcık : 27-07-2011 saat 17:03 Neden: unuttuğum bir konu eklemek
narhanımcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön