View Single Post
Eski 27-07-2011, 13:48   #911
ebayir
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Sn. ebayir, hoş geldiniz.

Sizin çilek fotoğrafını biraz büyülttüm (yüklediğiniz siteden aldım). Saksınıza biraz daha toprak ilave ederseniz daha iyi olur. Çileğiniz, şu aşamada kendini güçlendirmeye çalışacaktır. Kendisini toparladıktan sonra, üreme amacı ile kol atmaya başlayacaktır.

Çıkacak olan kolların yanına yine saksılar koyarak, o kollardan yeni çilek fideleri elde edebilirsiniz. O kollar biraz uzadıktan sonra, bir yerinde minik yapraklar çıkacaktır. O yapraklı kısmın altını yeni saksılarınıza, yapraklar toprak üstünde kalacak şekilde hafifçe gömün ve sakın kolları kesmeyin. Yeni saksılara iyice kök salıp, kendine yetecek duruma gelince, kolları kesersiniz.

Meyve verme konusunda şöyle örnekliyelim.

Eğer, cinsi yediveren denilen çilek ise, bizim iklimde yılbaşında bile meyve verdi. Erzurum'un hava şartlarında nasıl olur bilmiyorum. Önce'ki yıllarda Erzurum bölgesinde yetiştiren üyelerimiz var ise, ya'da sitede'ki uzman üyelerimiz bir fikir verebilirler.

Cinsi diğer cins çileklerden ise, Mayıs ay'ı ortalarında meyve vermeye başladıklarına göre, sanırım sizin oralarda Haziran ortalarından itibaren meyve vermeye başlayabilirler.

Bu bölümü ve çilek yetiştirmek ile ilgili diğer bölümleri (yediveren-nötr gün çileği ve dikey düzenekler bölümlerini) başından itibaren dikkatlice okuyunca, işinize yarayacak bilgileri bulabilir ve uygulayabilirsiniz.

Ayrıca, fotoğrafları da buraya yüklemeniz gerekiyor. Başka siteler bazen yüklediğiniz fotoğrafları silebiliyor.
Çok teşekkür ederim bilgiler için üstüne bahçe toprağı ekledim bu fotoğraftan 2-3 gün sonra alt taraftan bir yaprak daha çıkıyor dün bi fideciden üstünde meyve olan çilek fidesi aldım ama benim ki ile hiç alakası yok bu bahçeden aldığım fidenin yapraklarının rengi çok açık öbürü ise çok koyu bu arada resmide koyayım bakın size zahmet şimdiden teşekkürler. Bide bahçeden aldığım fidenin kollarının rengi kırmızı fideciden aldığım beyaz
Name:  P270711_16.11.jpg
Views: 4574
Size:  54.4 KB
Yeni Aldığım Fideler
Name:  P270711_16.11_[01].jpg
Views: 4436
Size:  71.5 KB
Bahçeden aldığım fide

ebayir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön