Tebrikler
Merhabalar
Sayın Mtugrul,yaptığınız iş gerçekten büyük.Bu forumu takip eden ben ve benim gibi meraklıların önünü açtığınız için tekrardan teşekkürler...
Konumuz topraksız tarım haliyle ama gelin görün ki konuyu köydeki amcama anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.Ben İzmirde yaşıyorum.İzmir Karaburunu bilenler bilir.Hurma zeytini ve enginarı meşhurdur.Bizim Karaburunda ki arsalarımızda ben de en kısa zamanda üretime geçmeyi düşünüyorum.Amacım ticari olarakbu işi büyüterek geliştirmek.
Sorumu sadece size değil sayın Mtugrul aynı zamanda da forumu takip eden herkese,(özellikle de iklim ve ticari olarak optimum ürün miktarları değerlendirilerek) bölgemde yaşamakta olan tüm topraksız tarım gönüllülerine sormak istiyorum.
1-İzmir bölgesinin (özellikle Karaburun) iklimine göre topraksız tarım akan su kültürü sistemini kullanarak yetiştirebileceğim en mantıklı sebze veya meyve hangileridir?
2-Özellikle sayın Envor ve Kudret beye sorum,topraksız tarım teknikleri kullanılarak enginar ve nergis yetiştirmek mümkün müdür?Nergiste hasat bizm Karaburunda kasım sonunda başlar.Topraksız tarımda bitkiyi kontrol cok yüksek olduğu için Kasım sonundan daha önce hasat alınabilir mi?
Dikkate alan ve cevaplayacak herkese şimdiden teşekkürler...
|