View Single Post
Eski 25-07-2011, 18:06   #586
neşride
Ağaç Dostu

neşride's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Aynısefa deyip geçmeyin lütfen :)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanndan Mesajı Göster
Aynısefalar, kendisini zorla sevdiren çiçek diyorum artık ben ona.İnatla çiçeğini açmaya devam ediyor, fazla miktarda da tohum veriyor.Toplasam mı tohumunu isteyen olurmu ki?
İthal ortancam açmak üzere,
Sevgili Handan, Aynısefa'nın kendini sevdirmesi için pek çok nedeni var. Arsız bir çiçek ama, her derde deva sanki;
"Çayı, tentürü, merhemi yapılıyor. Çayı kan temizleyici, kan dolaşımını uyarıcı, Hepatitt ve karaciğer rahatsızlıklarında faydalı. Merhemi; varis, yara, mantar vb. cilt rahatsızlıklarında, tentürü; yaralar, çürükler, berelenmeler, incinmeler, burkulmalar, yatak yaraları, ülserler, şişmeler ve iltihaplanmış yara ve tümörler için kullanılabilir.

Yüz lekeleri taze aynısefa suyunun günde bir kaç kez kullanılması sonucu kaybolabilir.
Yaşlılarda oluşan kahverengi lekelerde vücut lekelerinde de kullanılabilir."

KULLANIMI
Çayı:1 tepeleme çay kaşığı bitki çeyrek litre kaynar suyla demlenir.
Oturma Banyoları:İki iki avuç dolusu taze aynısafa veya 100 gr kuru bitki bir oturma bayosu için kullanılır.
Yıkamalar:1 tepeleme yemek kaşığı bitki yarım litre suyla demlenir.
Tentür:1 avuç çiçek 1 litre elma sirkesine yatırılır.14 gün boyunca güneşte veya 20 derece sıcaklıkta tutulur.
Merhem:
iki avuç dolusu aynısafa çiçek, yaprak ve saplar ince kıyılır, 500 gr tereyağı ya da kuyruk yağında bitkiler çıtırdayıncaya kadar kavrulur. Daha sonra tencerenin kapağı kapatılıp bir gece bekletilir. Ertesi gün tekrar ısıtılıp tülbentten geçirilerek süzülür. Kavanozlara konur.

Ben kendim yapmadım ama, yukarıdaki tarifle arkadaşlarımın yaptığı merhemi yüzüme kullanmıştım. Cildime çok faydası olmuştu. Bir de yüzdeki siveilcelere de iyi geliyor.

Ayrıca, hava tahminlerinde faydalanılabilir kendisinden. Eğer çiçekleri sabah 7′den sonra kapanırsa o gün yağmur yağacak demektir derler.

Ben bunları öğrendikten sonra tohumlarını bulduğum boş arazilere serpmeye başladım. Madem o kadar faydalı, heryerde yetişsinler diye

neşride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön