Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı
Maaşallah. Ürünler sıraya girmiş birer ikişer geliyor. Biz de dün bir kucak mısır topladık.
Sayın dermananın dediğine göre mısırların arası çok açık olmaz ise daha fazla mısır yaparmış. Ben mısıra sardırma için aralara fasulye ekerken, sayın dermana aralarını çok açık bırakmayalım deyip sebebini açıklamıştı. Yüzümüzü güldürecek kadar mısırımız oldu. Bir dahaki sefere tıpkı mısır tarlalarındaki gibi daha sık ekmeyi deneyeceğim. O kadar çok lezzetli geldi ki bize bu ay tekrar mısır ekilebiliyormuş. Bir alana deneyeceğim.
Çok düzenli bir bahçe olmuş. Ellerinize sağlık. Bizim ayçiçekleri hep salyangoza kurban gitti. Şimdi balkonda yeniden çimlendiriyorum. Baktım yine yemeye başladılar etrafına tuz serpmek zorunda kaldım. Yoksa hiç göz açtırmıyorlar... Sizinkiler harika görünüyor. Bakalım ben başarabilecek miyim?
Bu arada şeftali ağacına imrendim, maaşallah. Şeftali ağacı kaç yaşında, oldukça iyi meyve yapmış görünüyor...
Sevgiler...
|
Sevgili uzaylı,
hergün kabak başta olmak üzere fasülye, salatalık toplayabiliyoruz.
Mısırları ekerken kızım ve yeğenlerim ektiler nere denk gelirse tohum atmışlar. Nereye baksak mısır ve ayçekirdeği var.Düzenli bi ekim yapamadık açıkcası.Dediğinizi notlarımın arasına yazdım, seneye sık dikelim o zaman bizde.
Ayçekirdekleri çok güzel, resimlerini çekmek çok zevkli.Bizim bahçede salyangoz olmadı çok şükür, demek ayçekirdeğini kurban edebilecek kadar gücü var

Bahçedeki ağaçlarımızı 3 yaşında 2 sene önce bahçeye yerleştiler. bu sene sadece erik, ayva ve şeftali ağacında ürün var.yerini sevdi, boyuna göre iyi meyvası var, inşallah tadıda güzeldir.
sevgiler.......