View Single Post
Eski 21-07-2011, 16:36   #290
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Bu yıl domatesleri hiç sorma sevgili ligustrum.

Domateslerimin hem kompost varilinde'ki, hem'de bahçede ekili olanlar, son bir kaç gündür kendilerine ancak gelmeye başladılar.

Haziran ve üstüne bir de Temmuz ayının 17. gününe kadar, gündüz ve gece tüm yaz hiç durmadan, üstelik oldukça sert esen kuzey rüzgarlarından ve aynı rüzgarların geceleri fazlası ile (soğuğa yakın) serin bir havaya neden olması, domateslere pek iyi gelmedi sanırım.

İlk domatesleri ancak bu pazar sabahı kopartım. Buralarda domatesler 1 ay önceden olmaya başlamalı idi'ler. Ne kadar geç kaldığını buradan anlayabilirsin. Artık bunlardan ne olacaksa, Ağustos ayında olacak.

Yalnız, çeri domateslerim oldukça iyi olacak gibi duruyor. Tadilat işleri nedeni ile çeri cinslerini biraz geç şaşırtmıştım. Yeni yerlerine henüz adapte olup, meyveye durmaya başladılar. Beni her yıl, en çok mutlu eden domatesler, bu çeri cinsleri. Galiba bu yıl'da böyle olacak.

Eskiden bu tür minik domatesler tarla kenarlarında, yol kenarlarında, hendek üstlerinde kendiliğinden çıkar ve "deli domates" deyip, hiç yüzlerine bile bakmazdık. Şimdilerde ise özel olarak yetiştiriyoruz. Çeri'lerin kıymetini, eski domateslerin tadını kaybedince anladık. Minik'te olsalar, bunlarda hala eski domates tadı var.

Teşekkür ederim sevgili bahtiyar.

Ben seni Kıbrıs'a tatile gittiğini zannediyordum. Anlaşılan henüz yeni gideceksin. Sana iyi tatiller diliyorum.

Eklenen Resimler

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön