View Single Post
Eski 20-07-2011, 17:58   #110
merlict
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesutcan Mesajı Göster
Dostum çok teşekkürler. Bu konuda çok tecrübelisin. Ama sorun şu ki, ben dün sipariş etmiş bulundum. Çünkü bir kaç gün gelme süresini bekleyinceye kadar havuzun tekrar kirlenmesini ve davetsiz misafirleri engellemek istedim. Bir an evvel devreye sokmak için.

Senin tavsiye ettiğin pompalara baktım. Gerçekten güzel ve profesyonel ürünler. Sanırım havuzun tüm suyunun 3, 4 saatte bir devir daim etmesi yeterli olacak. Şelalenin en üst noktası 1,5 metre. Bu aldığım pompanın 1,5 metredeki debisi 2 Ton/saat civarında olacak. Bir de filitre ile debinin düştüğünü düşünürsek saatte 1 ton kadar basabilir diye düşünüyorum. Ufak tefek havuz yapan çok kişi bu Çin malı malzemeyi tercih etmişler, o yüzden bunu aldım açıkçası. Bir de 95 TL hiç bütçemi üzmeyecek bir rakam. Bakıyorum diğer motorlar 300'den filan başlıyor. Ayrıca 60 Watt elektrik çekmesi de cabası. Malum, elektrik faturasını da düşünmek lazım.

Elyaf konusundaki tavsiyene çok teşekkür ederim. Burada sanırım elyaf rulo bulabilirim. Bir de Koi bulmak lazım şimdi tabi. Bakalım o işi de araştırıyorum bir yandan.

Çok teşekkürler kardeşim. Görüşürüz.
Canın sağolsun senin.
Umarım pompa işini görür.Dünde söylediğim gibi benim önerdiğim biraz prof sen daha küçüğünü seçebilirsin(din) neyse sağlık olsun.Nasıl olsa 1-2 ay sonra tekrar pompa alacan )

Benim bir dev akvaryum/tank denemem olmuştu zamanında.Yaklaşık 1,7 ton kapasiteli akvaryum.3 cephe cam arka cephe yalıtımlı duvar.Amaç arowana beslemek, yosun üretmekti.Başlangıç güzeldi ama hep pompada sorun yaşıyorduk.Ne denediysek olmadı, istediğimiz debiden çok yüksek oldu.Bir türlü düşüremedik.İş başa düştü kendimiz çakma pompa yaptık.Çamaşır makinası tahliye pompası bulduk hurdacıdan, giriş, çıkışlarına klepe yaptık, enerji beslemesine timer koyduk, istediğimiz nerdeyse 1/10 fiyata hallettik.Sonunda seninde geleceğin yer bizim geldiğimiz yere çok yakın gibi )

Neyse uzattım.pompa tamam gibi, elyafı hallederim diyorsun, iş kaldı koilere.ne kadar kötü biliyonmu.Benim personellerimden biri Isparta/Yalvaçlı.Geçen cumartesi günü onu 15 günlük yıllık izne gönderdim, Ispartaya geldi.Bilsem balık ihtiyacın olduğunu, onunla gönderirdim 5-10 tane sana.Sağlık olsun diyelim bu sefer. Sen havuzu hazırla, tamamdır dediğinde http://www.akvaryum.com/Forum/ bu siteye gir.Orda takas veya satılık bir sürü balık ve bitki bulabilirsin.Hatta Ispartadan olanlarda çıkabilir, hem ucuz hemde kısa sürede halledersin.

varmı başka sorun ?

Görüşürüz

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön