Konu: Domates
View Single Post
Eski 20-07-2011, 12:02   #588
h.ışık
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Basar Bolukbas Mesajı Göster
Arkadaslar;
Ben boyları oldukça uzayan domateslerimi şaşırttım. Ancak saksıya sadece torf koydum. Satıcı ısrarla, torfun, topraktan daha iyi ve sebzeler icin yararlı olduğunu, hatta torf kullanırsam ayrıca gübre kullanmama gerek kalmayacağını söyledi. Bu doğru bir yaklaşım mı? Domateslerim torf içinde de büyümeye devam edebilir, meyve verirler mi?
Teşekkürler.
Böyle satıcıları Ulus meydanında sallandıracaksın. Olurmu öyle şey. Torf hakkında biraz araştırma yaparsanız şu bilgiye ulaşırsınız.

Nemli ve çok yağış alan yaz sıcaklarının düşük olduğu yerlerde bataklık vb altındaki arazilerde yetişen bitkilerin, yosunların, sazlarının su dibinde çökerek kısmen çürümesi, yıllarca çürümesiyle oluşur.

Bitki için faydalanacakları element ve mineraller yoktur ve ya çok azdır. Torf içerisinde domates fidelerinizin büyümeleri için onlara sıvı bitki besini vermelisiniz. Bu besinin de dozajını iyi ayarlamalısınız. Az verirseniz iyi gelişemez, çok verirseniz bitkiyi kurutabilirsiniz. Domates fidelerinizi yaşatabilirseniz meyve görebilme ihtimaliniz de var.

Kolay gelsin.

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön