Sayın agozce çok teşekkür ederim. H. erythrostemma iş yerinde olduğu için akşamları nasıl kokuyor deneyimleyemedim ama gündüzleri hafif H. carnosa'ya benzeyen bir kokusunun olduğunu farkettim. Çiçekleri çok uzun ömürlü değil 4-5 gün açık kalıyor, ben tam eve götürüp kokusunu evde alırım derken dökülüvermişlerdi. Aynı yerden şimdi tekrar çiçek tomurcuklarını büyütüyor. Başarabilirsem bu sefer koklayacağımı umuyorum... Bu güzelliklerin darısı sizin başınıza olsun...
Sevgili missmenas çok teşekkür ederim... =) Birşey yapmıyorum inanın deklanşöre basıyorum kısıtlı zamanda o kadar, bir de uğraşsam neler çıkacak demek ki, ah ah...

Aslında sizinle bir ara konuştuğumuzda bana söyledikleriniz toprak kültüründe baktığım bu tür için çok faydalı oldu, bu tür suyu sevmiyor diye azar azar su veriyordum. Siz ben bitki tomurcuktayken hergün biraz su veriyorum demenizden cesaret ben de 2 günde bir az az su verdim ve gerçekten de işe yaradı. Hava akımını ne kadar engellesem de ilk büyüyen tomurcuklar büyüyemeyip dökülünce yerine yenileri çıkmaya başlayınca çok etkilenmedi rüzgardan. Perde arkasından da güneşi alıyorlar ve böyle bir güzellliği sabahları ve akşamları seyredebiliyorum... Darısı tüm hoya sevdalılarının başına olsun...