Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun
Senin tarçın patatesleri erken oluşturmuş Orkuncuğum, belki yaz boyu iyice gelişir, büyürler 
Geçen yaz benim patatesler de pek gelişememişti, nedeni sanırım bitkinin saksıda olması. Çiçek açtıramamızın sebebi de saksıda olmaları olabilir. Aslında bahçeleri olan arkadaşlar yumruyu direk bahçeye dikseler, bence farklı gelişmeler yaşayabilirler. Yumruların söküm zamanı gelince, topraktan alıp, saklanabilir.
|
Jezebeli yolladığı, minicik 2 yumru bir sürü patates vermişti. Ana yumrulara dokunmamıştım. Küçük patatesleri dağıtmıştım. Az miktarda artan patatesleri kaybettim. Meğer bahçede beyaz taşların arasına düşmüş. Bu sene her yerden minik yapraklarını çıkarıyorlar. Ana geçen sene plastik saksıda baston gülün dibindeydi. Kışa girmeden saksıyı içeriye geçireyim dedim. Saksıyı almak için eğildim, tuttum, çekiyorum gelmiyor. İnanamadım. Çok kuvvetle asılınca bir de ne göreyim. Saksıyı dibten patlatmış, nerdeyse saksı kadar saksının altında yumru olmuş. Çok şaşırtıcı bir görüntü vardı. O şokla saksıyı 4-5 gün dışarda unuttum. . TUBİVES te kayıtlı Turkiye florasında da var..
0 yüzden dışarıya bahçeye ekmeye karar verdim.
Kışı dışarda geçirdi. 1-1.5 aydır uyandı. Ve kocaman oldu. Söylemek istediğim dona dayanıklı
Sevgiler...