View Single Post
Eski 19-07-2011, 19:26   #108
merlict
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Merhaba Mesut'cum

Yazdıklarını inceledim, motorlar ve elyaf filtre için bişeylerde ben eklemek isterim.Malüm benim işim su ile ) biraz tecrübe ettik zamanla )

Pompa ve diğer düzenekleri düşünürken toplam hacmin ve ne kadar sürede devirdaim ettireceğini, suyun bol veya düşük debide olmasını, havuzdaki balıkların cinsi, suyun ne kadar yüksekten döküleceği, vs. iyi hesaplaman lazım ki diğer ekipmanlara yönelesin.

Elyaf filtre konusunda bir markaya bağımlı kalma derim.O alacağın torba veya paket her neyse kısa süreli kullanım olacak ve kirlendikten sonra değiştirmek istediğinde sürekli aynı malzemeden sipariş açıp duracaksın.Önerim : Elyaf yorgan/battaniye imalatı yapan yatakçı firmalar veya satıcılarda bunların rulo şeklinde çok büyük torba ve plaka şeklinde ebatları var ve fiyatları büyük aldığın için çok cüzii oluyor.Ruloyu aç 2mt. x 100mt. istediğin ebatlarda kes kes kullan.Nerdeyse 50 parça kesersin, toplamı senin alacağın markalının paket fiyatına gelir.Ben işte hava filtresi olarak bu elyaf malzemeden sürekli kullanıyorum, evdeki akvaryumlarımda da mevcut.

Pompalara gelince aslına bakarsan pek gözüm tutmadı.Kullanıp tecrüben varmı dersen hayır derim.Genelde Danfoss veya Grunfoss kullandım ve sonuç nedir diye sormazsın bile.Biri BMW diğer Porche.Krom aksam, sızdırmazlık ve dayanım çok iyi,bunun yanında fiyatta tabi kadrana göre artıyor.Fiyat yanında performans önemli dersen incele derim.Sonuçta süs havuzu da olsa sürekli çalışması gerektiğinde senin pompa seni ayrı yolda bırakabilir derim.Ben arıtma tesisinde kullanmak için 2 adet Grundfos Unilift KP 150 aldım, kendinden şamandralı.Birini bağladım, Yeraltı atık su biriktirme tankından (4 ton) 24 saat sürekli su atıyor, yaklaşık 10 mt. yüksekliğe.Çamur ve küçük pislikler cabası.5 yıldır 2. pompa elimde yedek bekliyor.Artık sen düşün gerisini.

Grundfos Unilift KP 150 300 W 8,5 m3/h -5,5 m derinlik

Bu pompa sana büyük gelebilir sen daha küçüğünü düşünebilirsin. Yok ben fazla masraf etmeden düzenek kurayım dersen, 3-5 ayda bir parça değişimine gittiğinde aynı hesaba gelir.Değerlendir derim.Yardıma ihtiyacın olduğunda yakındayım.

Mehmet

merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön