View Single Post
Eski 19-07-2011, 11:11   #2660
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı Mesajı Göster
Sirf tavsanlarmi ?
Duzgun bir yaprak formu 4 senedir goremedim.Tirtil, salyangoz, ve sumuklubocek disinda da yapraklarini kemirmeyi seven bir yaratik var ki, hic bir gojimin yapraklarinin tam oldugunu hatirlamiyorum.Sn. Jezebel yapraklari sulamayi ihmal etmeyin.Bende de ciceklerin bir kismi dokuldu, fakat ciceklenme miktari arttikca meyva tutumuda articaktir.
Sevgili hemsehrim hoş geldin, nasılsınız.

Bu bitkinin seveni çok bitki ne yapsın,

Gojide ikinci yılım ve başarılı sayılırım, gecen yıl tohumdan yetiştirdiğim gojileri tüplere almıştım, daha sonra sonbahara doğru yere ektim güzel gelişiyorlarken bir tırtıl bir salyangoz iyice tıraşladılar, bu meyvaya bakamayacağız derken ilk baharda iyice bir kültürel çalışma yaptım, dip sürgünleri aldım ama düzgün bir budama yapamadım elim değmedi.
Daha sonraysa çok iyi bir bakım yapmadım, haziran sonu gelmişti bu yılda meyva göremeyeceğiz derken, bir gün gezinirken çiçek ve meyva görünce yüzümdeki tebessümü görmeliydiniz, Kısacası biz goji tüketmeye başladık, ikinci yılı olmasına rahmen oldukca iyi meyva var.

Gojilerin bir bölümünü büyük tenekelere ekmiştim onlarında bazıların da meyva gösterenler oldu fakat yerde toprakta olanların gelişimleri çok çok iyi, kök gelişimi iyi olanların bazıları boyumu geçti, uclarını alıyorum ama en güzeli ilk baharda iyi bir budamayla güzel bir taç oluşturmak.

Sevgili sındırgılı dördüncü sene sanırım ihracata başlayacağız bu gidişle.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön