View Single Post
Eski 19-07-2011, 09:47   #604
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi a1919 Mesajı Göster
Hatice Hanım kısaca Asiyede neleri değiştirdiniz de bu sene maşallah böylesi güzelliklerini sergiliyor. Yani geçen senelerdeki gübre, sulama, ışık, güneş, yer vs. türü şartlarda ne gibi değişiklikler yaptınız. Kısa bir özet geçerseniz çok sevinirim.
Asiye'de çok değişiklik oldu evet. İlk etapta saksısını küçülttüm 4 litrelik bir saksıya aldım. önceki saksısı 10 litreydi sanırsam gövdesi büyük olunca sanki saksısda büyük olmalıymış gibi büyük saksıya almıştım.
Saksısını küçültürken, Hoya sayfalarını hep okudum nasıl bir toprak karışımı gerektiğini öğrendim ve toprağını değiştirdim.
Önceki yeride güzeldi, hem güneş alabiliyordu hem çok aydınlık bir ortamı vardı maalesef bu ortamı olmasına rağmen saksısnın büyüklüğü ve toprak karışım fakirliği çiçek açmıyordu.
Şimdiki yeri 2 pencere arasında öğlen güneşi ve batan güneşi alıyor. Güneş yönüne göre perdeyi kapatıyorum, yapraklarını güneş yakıyor. Alabildiğine aydınlık ve havadar bir ortamı var.
Gübre ise geçen yıl 20*10*20 le başladım her sulama suyuna. Bu yıl bahar la birlikte 2. yarasa gübresini verdim. Yaklaşık 3 ay oluyor 20*10*20 yi kestim. Şimdide 15*30*15 veriyorum bütün anaç hoyalarıma. Yavrulardaki yaprak ve kök gelişimi için 20* 10*20 ye devam ediyorum. Her 3 ayda birde yarasa gübresi kullanıyorum. Asiyeye 2. yarasa gübresini kullandım her defasında 1 yemek kaşığı, 1,5 litrelik saksılarımada 1 tatlı kaşığı kullanıyorum. çelik aldığım hoyalarımada 1 er çay kaşığı kullandım. Bol aydınlık bir ortam yetiyor gersinin gelmesinede.
Darısı Asiyenin kızlarına diyorum

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön